Авторските права на английските текстове поместени в сайта принадлежат на АА Grapevine, Ins 2002; Оригиналните текстове са на собственика на сайта: http://www.aa.org

Новини за АА

Семинар на АА в Плевен - 5-ти, 6-ти април

Здравейте приятели,

Имам удоволствието да ви съобщя, че на 5-ти и 6-ти април, в Плевен, в Туристически дом „Кайлъка”, ще се състои III-ти СЕМИНАР за ЕДИНСТВО И СЛУЖЕНЕ в Анонимни Алкохолици под надслов :

"Аз съм отговорен. Когато някой, някъде протегне ръка за помощ, искам ръката на АА да бъде винаги там. Ето защо - аз съм отговорен".

Молим ви , пишете ни на: aa.pleven@abv.bg или ни се обадете на : 0889 398581, за да заявите вашето участие или да ви помогнем с повече информация.

Карта с местонахождението на Туристически дом „Кайлъка”, може да намерите тук

https://www.facebook.com/turisticheskidom

Надяваме се да се видим с много от вас.

С любов!

АА в Плевен

Views: 747 | Добавено от : July | Date: 16-03-2014

Покана за събиране АА групите в Дряново

Скъпи приятели,
на Конвенцията в с.Кранево - проведена в края на лятото на 2013 година - присъстващите подкрепихме идеята отново да се съберем заедно, за да споделим какво сме правили, какво правим и какво бихме могли да направим да предаваме посланието на АА на тези алкохолици, които все още страдат.

В духа на нашата Първа Традиция:”Нашето общо благополучие стои на първо място. Личното ни възстановяване зависи от единството на АА”. Съоснователите на „Братството на АА”, ветераните на АА и други алкохолици от ранните години на АА ни оставят три завета – единство, служене и възстановяване. Ще се радваме, ако всеки допринася, както може и бъде полезен за това да ги изпълняваме и прилагаме тук, в България.

Всички, които желаем, можем да се срещнем в Дряново, където да споделим опит, сила и надежда, да проявим групово съзнание и да продължим напред.

<p >Срещата/сбирката ще се състои в Дряново на 08 и 09 февруари 2014 година, Хижа "Бачо Киро" - Дряновски манастир <a href="http://www.dryanovo.com/bg/hija/">www.dryanovo.com/bg/hija/</a>

<p >Който желае може да дойде от петък. Начало на събитието:10.00 часа, събота, 09.02.2014 година. ТЕМА ПЪРВА:” Уточняване на дневния ред и за какво се събираме”. Заминаване в неделя след обед. Предлагаме всяка група на АА да избере двама човека, които ще я представляват при обсъждане и вземане на решения, като всяка група на АА има право на един глас. Останалото нека го реши груповото ни съзнание. Цените за една нощувка и други подробности са посочени в сайта. Можем да платим една или две нощувки с един или два обяда.Срок за записване: 15 - ти януари, 2014 година, на е-мейл: <a href="mailto:samozadnes.bg.aa@abv.bg" >samozadnes.bg.aa@abv.bg</a> или на телефони: 0879588850 и 0888692604.

<p >Всеки брат или сестра загрижен за нашето общо благо е добре дошъл.

<p >Бил Уилсън, в лично мнение по 12 – та Традиция на, споделя: ”В духа на нашите Дванадесет Традиции, всеки един член на АА и всяка една група на АА, трябва да се откажем от нещо в името на общата цел.”

<p >ДВАНАДЕСЕТ ПРИНЦИПА ЗА СВЕТОВНОТО СЛУЖЕНЕ

<p > Бил Уилсън, както са приети от 12-та годишна General Service Конференция на Анонимни Aлкохолици на 26-ти април 1962 година.

<p >Навярно днес, ние, членовете на АА, имаме повече свобода отколкото което и да е общество в света. И както вече сте разбрали, ние не изтъкваме , че това е преимущество. Ние знаем, че всеки от нас е длъжен да действа в съответствие с 12-те стъпки и 12-те традиции на АА (A.A.’s Twelve Steps ;Twelve Traditions), тъй като в противен случай на нас ще ни се наложи да се сблъскаме с разпадането и гибелта както на отделните членове, така и на групите.

<p >Поради това, че ние ценим така високо нашата свобода, и че ни е трудно да почувстваме момента, когато ще трябва да я ограничим, ние препоръчваме на Конференцията да се въздържа напълно от едни или други актове на авторитарно управление, които биха могли по някакъв начин да ограничат свободата на членовете на АА, дадена им от Бог. Съхраняването на тези свободи – това е реална и надеждна гаранция за това, че самата Конференция завинаги ще се запази демократична по дух и в действията си.

<p >Ето защо ние се надяваме, че нашата Конференция ще се старае да действа винаги в дух на взаимно уважение и любов между своите членове. Това от своя страна означава, че трябва да преобладава взаимно доверие; че никакви действия не бива да бъдат предприемани в състояние на гняв, прибързано или необмислено; че трябва да се полагат грижи за уважението и защитеността на всяко едно малцинство; че никакви действия никога не трябва да носят характера на персонално наказание; че при всяка възможност важните решения ще бъдат приемани с достатъчно единогласие; и че Конференцията винаги ще бъде на страж против деспотизма – голям или малък, където и да се намира той – в болшинството или в малцинството.

<p >Според нас съвкупността от тези няколко позиции и практики е същността на демокрацията – в мислите и действията.

<p >Стремеж на членовете на АА винаги ще бъде желанието да се доближават до образа и подобието на Бог в свободата, която Той ни е предоставил. И нека нашата Конференция бъде винаги основен символ на тази безценна свобода.

<p >Ние, членовете на АА смятаме, че нашата свобода да служим на хората е една истинска свобода, благодарение на която ние живеем; свобода, в която виждаме смисъла на нашето съществуване.
Views: 915 | Добавено от : puvpav | Date: 27-12-2013

Конвенция в Хърватия

We hope you might join us on the lovely coast of Croatia for the 14th International English Speaking AA Convention in Trogir 6th – 8th June 2014. Our program in Croatia is small but full of love; we would welcome your support and your stories. We can offer a sun filled weekend – and a bucket full of sobriety. The 2014 Flyer and the hotel room and apartment rates are attached. Hope you'll join us to stay sober and help other alcoholics to achieve sobriety! (Cheap Budget flights available to Split with Easy Jet and to Zadar with Ryan Air)

Please spread the word!

Love from Croatia, Our AA Family.

/Copy_of_Flyer_Trogir_2014.pdf
/Copy_of_PDF_Hotel_Medena_Rates_2014.pdf

Views: 715 | Добавено от : puvpav | Date: 27-12-2013

42- ра Конференция на Анонимни Алкохолици в Полша

Здравейте приятели.
Полчихме информация и покана за участие за тазгодишната Конференция по Служене в АА в Полша.

Планирана е организирация на няколко международни срещи по време на Конференцията, в която представители от източно-европейските и западно-европейските страни ще се срещнат помежду си. Организаторите желаят тези срещи да дадат възможност да се сподели своя опит, сила и надежда как да се изгради структура за ефективно обслужване, как да се публикува литература (като се вземат предвид юридически и практически фактори) и накрая, но не на последно място, да се насърчи страните , които не са присъствали на European Service Meeting да го направят.

В прикачените файлове е цялата нужна информация. Молим ви направете я достояние на групите си и дайте обратна връзка, за да можем до 5-ти да изпратим инфо за участници от България.

/zaproszenie_Ru_konf_2013.doc
/invitation-ang.doc

Views: 772 | Добавено от : July | Date: 28-09-2013

Шеста Конвенция на АА в България

Скъпи приятели,
имаме удоволствието да ви поканим на Шестата Конвенция на АА в България, която ще се проведе от 30.08 до 01.09.2013 г. в хотел "ДСК" - Кранево.

Програмата и повече информация може да намерите в прикачения файл: /shesta_konvencija.pdf

Молим ви, помогнете информацията да стигне до вашите групи.
Поздрави!
АА във Варна

Views: 957 | Добавено от : July | Date: 09-06-2013

Втори семинар на Анонимни Алкохолици в София - 12 – 14 април 2013 г.

                                                                                           посветен на ІІ и ІІІ завет на АА- 
                                                                                                  Единство и Служене 
                                                                          „Да работим заедно за да предаваме посланието” 
                                                                                  Предварителна програма:/programa-1-.docx   

 

                                                                              Семинарът се организира в Бизнес Хотел ресторант АТМ, 

София, бул. Цариградско шосе 131, бившия ЗИТ
Това е линк към страницата на комплекса, където може да видите семинарните зали, ресторанта и Тройните стаи, които се предлагат за тези, които желаят да нощуват в хотела. 
- Възможности за нощувки в Тройни стаи в Хотела на АТМ. 
Цената на легло е 20 лв. със закуска от 7.30 до 10 ч. - в Тройна стая
- Възможности за хранене има в ресторанта към комплекса. 
Възможна е предварителна заявка по приложеното меню, възможна е свободна консумация.

Транспорт:
Възможности за придвижване с градски транспорт може да намерите на линка към сайта на Центърът за градска мобилност. Мястото до което трябва да стигнете е: Бул. "Цариградско шосе" 131. 
Не пренебрегвайте метрото! Наблизо е последната метростанция - Цариградско шосе.
Views: 879 | Добавено от : July | Date: 24-03-2013

Годишна международна Конвенция на АА в Гърция

Добър ден от Гърция!

Каним ви да присъствате на годишната международна АА Конвенция, която ще се проведе от четвъртък 16 май до неделя 19-ти май, 2013 г..

Благодарим, ако бихте могли да предаде това на вашите приятели, членове и групи във вашия район, както и на  най-много членове, които могат да се интересуват и  могат да получат тази информация.
Ние сме на ваше разположение за информация и помощ на номерата и адресите, който са посочени в брошурата.

Любов в  Общността!

Шърли Сандърс (От името на комитета за Конвенцията през 2013)

/teliko_mones.pdf

Views: 762 | Добавено от : July | Date: 28-10-2012

Петнадесета Конвенция на АА в Словакия - 7.09 - 09.09.2012г.

Имаме покана за участие в Петнадесетата Конвенция на АА в Словакия, под надслов: " "Пътят на смирение, смелост и отговорности".  
Повече информация може да намерите тук: http://www.alkoholici-anonymni.sk/stiahnut/gabcikovo.pdf
Views: 781 | Добавено от : puvpav | Date: 19-08-2012

Пета Конвенция на АА в България

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви поканим на Петата Конвенция на АА в България, която ще се проведе от 31.08 до 02.09.2012 г. в хотел "ДСК" - Кранево.
Програмата и повече информация може да намерите в прикачения файл.
Молим ви, помогнете информацията да стигне до вашите групи.
Поздрави!
АА Варна
Views: 957 | Добавено от : July | Date: 13-07-2012

Регионална Конвенция на АА в Чехия от 8.06 до 10.06.2012г.

Уважаеми  приятели от A.A. в България.
Бихме искали да Ви покани на Чешката AA регионална Конвенция  - 2012. Бихме искали  да платим разходите ви за 4-5 човека от България. Ние ще можем да платим за тронспорт , нощувки и храна за 3- те дни на Конвенцията, която е от 8.06-петък, до 10.06.2012 - неделя.
Мястото е Loucna над Desnou в Хотел "Dlouhe Strane".
Ние организирахе преводачи от английски. Ще се опитаме също така да намерим  някой, който говори български, но ще е  много трудно. Ако ви интересува още нещо и имате  някакви въпроси, моля свържете се с мен на: neznalek_na@yahoo.com или се обадете на тел.: +420 739 463 287
Топлите поздравления от АА в Чехия и от един представител на службите на АА в Чехия!
LudwikViews: 848 | Добавено от : July | Date: 06-05-2012

« 1 2 3 4 5 6 »
Меню:
Наши приятели:
Анонимни Алкохолици в европейския регион
Сайтове на АА по целия свят
АА Грейпвайн - международен журнал на Анонимни Алкохолици
Ал-Анон в България

Търсене:

Статистика:

Всичко на линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.