Дар за Днес - Page 70 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Дар за Днес
Дар за Днес
nade11 Дата: Вторник, 21-08-2018, 10:14 AM |Съобщение 1036
С опит
Група: Потребител
Постове: 45
Статус: Извън линия
Здравей hope,
радвам се,че си отново сред нас.
Благодаря ти,за всяка дума и за всеки пост.Много ми помагат.
Ден 19-ти без алкохол при мен.
Прекрасен,добър и трезвен ден!
 
hope Дата: Вторник, 21-08-2018, 1:23 PM |Съобщение 1037
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
Едно голямо браво с една якапрегръдка за 19-те трезвени дни! Давай смело напред, все така, ти можеш!

===============================
Казвайки “Не!” 

За много от нас най-трудната дума заказванее една от най-кратките и най-лесни в речника: „Не!“ Давай, кажи го наглас: Не! Не - просто да се произнесе, но трудно да се каже.
Ние се страхуваме, че хората ще спрат да ни харесват,ако им кажем „Не!“, или пък ще се чувстваме виновни. И може би вярваме, че един добър работник илислужител, родител или съпруг, никога неказва „не“. Проблемът е, че вътрешно симислим, че кажем ли „не“, ние ще спрем да харесваме себе си и тези, на които винаги се опитваме да се харесаме. Ние дори може да симислим, че с нашето „не“ ще предизвикаме негодуванието на другите, или че ще ги накажем. 

Кога трябва да казваме „не“? Когато „не“ е това, което наистина имаме предвид. Когато се научим да се казваме „не“, ние спираме да лъжем. Хората започват да ни се доверяват, самите ние също се доверяваме на себе си. Когато започнем да казваме това, което имаме предвид, започат да се случват хубави и добри неща. 

Ако ни е страх да кажем „не“, можем да си дадем известно време. Можем да си „вземем почивка“, да репетираме думата и когатосе наложи – просто да я изречем.
Никога не сеналага да даваме подробни или  изобщонякаквиобяснения за нашите решения. Когато можем да кажем „не“, ние можем да кажеми „ да“ на доброто. Постепеннонашите„не“ и нашите „да“ започват да се вземат на сериозно. Ние се сдобиваме с контрол над себе си. И ние научаваме една тайна:"Не" не е чак толкова трудно за казване. 

Днес ще кажа „не“, ако то е това, което искам наистина да кажа.


Съобщението поправено от hope - Вторник, 21-08-2018, 1:25 PM
 
hope Дата: Сряда, 22-08-2018, 2:26 PM |Съобщение 1038
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
Размишление за деня

Защо правя това, което правя? Защо казах това, което казах? Защо отлагам важна отговорност?
Въпроси като тези, които изричаме в тихото време на медитация, когато оставаме насаме с Бог, изискват честни отговори. Може да се наложи да помислим по-задълбочено за тези отговори, като излезем извън „изкусителните“ разсъждания, които обикновено са нашите самозабуди, илюзии, отрицания или рационализации, и които не притежават блясъка на истината. 
Дали приех факта, че със самозаблудите си мога единствено да си навреждам, като създавам нереалистична картина за лицето, което наистина съм?

Днес се моля:
Моля се да не обръщам внимание на моята завеса от алибита, рационализации, отрицания, изопачавания и откровени лъжи, за да мога да видя светлината на реалните истини за себе си. Моля се да погледна в очите лицето, което наистина съм, и да постигна спокойствие, запознавайки се със себе си.

Днес ще помня:
Здравей! Радвам се да се запозная с истинския мен.

smile
 
hope Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 12:42 PM |Съобщение 1039
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
Ние можем да бъдем изкупени само до степента, в която виждаме себе си.
--Martin Buber

"Един от най-добрите начини, които познавам, за да се свържа със самата мен,"-  обясни една жена - "е да пиша за моите мисли и чувства в дневник. Когато изразявам писменно моите реакции към събитията от живота, и най-вече в личния ми живот, аз мога по-лесно да видя положителните си чувства и да работя над отрицателните. Писането е много добро средство за себепознание, а и не е нужно да бъда "велик писател", за да го правя. Всичко, което е нужно, е да имам искрено желание да се опозная.“

"Знаеш ли, често бях изненадвана от собствените ми проницателност и здрав разум за решения на привидно безнадеждни ситуации. И всичко, което направих, беше да отделя време, за да си изясня мислите, като ги запиша. Чудесно е да се разкрият най-дълбоките ни чувства и ценности. И още по-чудесно е да споделя мислите си, след като съм наясно с тях в собствения си ум. Не само аз се възползвам от писането на дневник. Всичките ми любими хора също го правят! "

ДНЕС - ще отделя време, за да стигна до себе си, като запиша на хартия моите мисли и чувства. Изясняването на моите нагласи и реакции ще ми помогне да споделя по-спокойно и по-разумно моите притеснения с други. Така ще получа по-добра перспектива за себе си и моите преживявания.


Съобщението поправено от hope - Четвъртък, 23-08-2018, 12:45 PM
 
nade11 Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 6:44 PM |Съобщение 1040
С опит
Група: Потребител
Постове: 45
Статус: Извън линия
Здравей hope
стават три седмици, откакто нямаме Дарове от теб.Надявам се, че си добре.Липсваш <3

Спокойна, лека и трезва вечер!
 
psyxoo Дата: Петък, 14-09-2018, 12:12 PM |Съобщение 1041
От скоро
Група: Потребител
Постове: 8
Статус: Извън линия
Здравейте, още един осъзнал проблемите от алкохола се присъединява към вашата общност, желая безавариен и трезвен живот на всички.
 
July Дата: Неделя, 16-09-2018, 7:18 PM |Съобщение 1042
С опит
Група: Администратор
Постове: 294
Статус: Извън линия
Здравей, psyxoo, Радвам се, че си сред нас.
hope, искаме си даровете smile
 
hope Дата: Вторник, 18-09-2018, 12:36 PM |Съобщение 1043
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
smile  Радвам се, че ви се харесват "даровете". Съжалявам, че ме нямаше толкова дълго, но имах проблем с компютъра. Ще ги започна пак, те са ваши; те са на всички ни.  smile 

---------------------------------------------

 Не режи дървото, което ти дава сянка.  
- Арабска поговорка

Ние трябва да помним това, което работи добре за нас. Дванадесетте стъпки ни лекуват. Сбирките, на които присъстваме, също ни лекуват. Четенето и слушането на литература по програмата ни лекува. Разговорът с нашия спонсор ни лекува. Времето, което прекарваме с приятелите по програмата ни лекува.

Понякога сме притиснати от времето. В резултат на това трябва да направим избор за това, как да използваме нашето време. Може да си мислим, че знаем достатъчно за програмата. Може да чувстваме, че сбирките ни идват много. Това са признаци за опасност. Ние знаем, че можем да останем трезвени за днес, в дадения момент,  с работа по стъпките. Нека не забравяме това, от колкото и време да сме в тази програма. Може да ви изглежда, че сте във възстановянето от дълго време, но помнете – в него всички ние сме начинаещи.

Молитва за деня:
Висша сила, аз Те намерих в програмата от 12 стъпки. Помогни ми да  намеря начините, чрез които да остана „вечният начинаещ" в програмата.

Действие за деня:
Днес ще отделя достатъчно време, за да прочета Дванадесетте стъпки. Ще размишлявам за това, колко много ми дават.
 
hope Дата: Сряда, 19-09-2018, 11:24 AM |Съобщение 1044
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
Възможности и избори

Понякога сме объркани от възможностите, които ни се дават. Ние считаме, че няма как да узнаем кои от тях ще бъдат най-добрите за нас. Но когато погледнем спокойно на нашите избори, ние обикновено намираме много малко от тях за реалистични, в унисон с нашите личности и в съзвучие с останалата част от живота ни.

Понякога ни изглежда, че изборът който сме направили, или възможността която сме пропуснали още като много млади, е определила целия ни живот. Това със сигурност е една илюзия. Може би вярваме, че нашата съдба е завинаги променена от пропуснатия влак преди десет години, и тъжни от това, което може да е било, си каваме: "Ако само бях хванал онзи влак ..."

Най-вероятно, обаче, животът ни ще се окаже почти същият. Какво се случва с нас, и това, което сме избрали, всъщност е следването на един и същи модел - модел, който определя мисленето и поведението ни и с който всеки един разполага. В действителност ние бележим пътищата си, независимо дали сме наясно с тях или не.

Понякога съм нерешителен, защото се страхувам от изборите, които трябва да направя в живота си. Днес ще действам свободно и със знанието, че свободата идва от моите отговорни решения.
 
hope Дата: Четвъртък, Вчера, 12:57 PM |Съобщение 1045
С опит
Група: Потребител
Постове: 1038
Статус: Извън линия
Милиметрите са тези, които правят шампионите.
- Винс Ломбарди

В какво е разликата между успеха и провала? В идеалните условия, които са налице или липсват? В това да полагаш половината или всички усилия? В двойния талант? Или защото просто някои хора имат каквото е необходимо, и други го нямат?

Винс Ломбарди, треньорът по футбол, който е извел „ Грийн Бей Пакърс“ от петнадесет губещи сезона до последователни световни първенства, казва, че успехът е въпрос на малките неща. Малко повече концентрация, един малък, но допълнителен тласък, последователни и постоянни усилия – те са тези, които водят до една макар и малка, но победа; до успех. Той не е изисквал играчите му да бъдат нещо друго, освен това което са били – той просто е искал от тях непрекъснато да подобряват най-доброто, на което са били способни в дадения момент. 

В живота, както във футбола, често малките неща са тези, които работят: да посещаваме сбирки, когато се чувстваме като заседнали у дома, или да говорим за това, което е в съзнанието ни, без значение колко незначително може да изглежда нашето мнение. Когато чувстваме, че се крием – да отворим вратата – толкова простичко нещо, но то може да промени всичко.

Днес ще бъда наясно, че съм в процес на изграждане, на духовно израстване. Дори и да е невъзможно да направя някакъв пълен обрат, мога да постигна напредък.
 
nade11 Дата: Четвъртък, Вчера, 7:35 PM |Съобщение 1046
С опит
Група: Потребител
Постове: 45
Статус: Извън линия
Здравей, hope, Благодаря ти за всеки дар, който отново споделяш с нас.
Благодаря за яката прегръдка и за мотивацията, която носиш.
Благодаря, че мога да чета и препрочитам, и да усещам добротата и вълшебството в атмосферата, която витае тук.
Благодарна съм за толкова много неща и на толкова много хора, които ми помагат.
Прекрасно е да се чувствам по този начин.
Ден 49-ти без старата ми "патерица" алкохола.

Приятна, спокойна и трезва вечер!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Дар за Днес
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz