Алкохолна Абстиненция? - Page 5 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Алкохолна Абстиненция?
elica Дата: Неделя, 22-04-2018, 11:11 AM |Съобщение 61
С опит във форума
Група: Модератор
Постове: 165
Статус: Извън линия
Аз имам опит само в Анонимни алкохолици. И съм свидетелство, че това работи. В групите ни идват и хора от различни терапевтични центрове. Защото там те са в защитена среда. Но в един момент все пак трябва да излязат навън, в живота. И тогава за хора като нас идва проблема. В АА съм с други като мен и си даваме сила, опит и надежда, за да продължим да живеем трезви. Опитайте каквото решите, или каквото реши той. Въпросът е да се действа. И още нещо - лечение на тази болест няма. Има ремисия. Има възстановяване, въпреки нея. Знам, че звучи страшничко, но така е и с всички останали хронични болести - като диабета например. Затова е нужно да си напомням каква съм, да съм внимателна и бдителна. А за това най-добре ми напомнят другите като мен на нашите сбирки. smile
 
elica Дата: Неделя, 22-04-2018, 11:13 AM |Съобщение 62
С опит във форума
Група: Модератор
Постове: 165
Статус: Извън линия
Сетих се, че имам познат, който работи в център Жива. Ако искаш мога да го питам и да ти дам телефона му на "лични" тук?
 
magisd Дата: Неделя, 22-04-2018, 12:27 PM |Съобщение 63
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 212
Статус: Извън линия
Чувала съм,от доста алкохолици,че в каквито и клиники и центрове да са ходили,не им е помогнало,помогнали са им само АА.Същото,което казва и Елица добре са докъто са в защитена среда,и след като излязат се започва отново.От друга стра пък,според мен там все пак е някакво начало,да се изчистиш,спреш,прояснниш мисленето и вземеш решение.Съдейки по мен си,аз съм в ремисия без да съм посещавала,клиники и повече от 5 сбирки на АА.Намерих някакъв собствен път и стимул,и замислякой се,човек може да намери път и там където най малко очаква,стига да иска да го търси.Най трудно ми беше да се науча да живея отново,да се справям с елементарни житейски ситуации без алкохол.Когато не пиех се чуствах постоянно виновна,нищожна,притеснявах се,и се срамувах от себеси.Ноо пиинех ли ,ставах,смела,самонадеяна и не ми пукаше от нищо.Истината е,че двете личности когато пия,и когато не пия се мразеха една друга.Но коккото и да мразех всичко в пиянницата,тя все наделяваше,и срама и вината който изпитвах,когато съм трезва все ме тласкаха,към пиенето.Преди пет години,когато спрях,имах нужда от разбиране,подкрепа,може би психолог и най вече да видя,че не съм само аз така.Подкрепа така и не намерих май ,говоря за близките,психолог открих в една приятелка,която срешнах в АА онлайн,помогна ми ужасно много,в няколкото онлайн сбирки видях,че имма смисъл да се боря и да опитам да живея,видях,че има и хора който са успяли.Така,че опитайте с клиника там ще му просветне и ще му помогнат да остане трезвен в началото,а после вече решението е негово АА или обратно в ада.Всичко обаче зависи от това болния да пойска да се излекува,и да му бъде показано,че е възможно,че има хора продължили да живеят въпреки болеста си.

Съобщението поправено от magisd - Неделя, 22-04-2018, 12:56 PM
 
sabi_yellow Дата: Неделя, 22-04-2018, 2:29 PM |Съобщение 64
Новак
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Със сигурност колкото повече чета вашите истории, все повече се убеждавам, че единствено осъзнаването и общуването с други в това положение би било решение... Дори вчера в болницата срещнах ваш член и поговорихме по въпроса. Но преди да го накарам да посети срещи на АА, със сигурност трябва да мине още време, докато дойде на себе си, точно в защитена среда. До колкото разбирам, няма и толкова значение частна или държавна, след Жива, обмисляме и клиниката в Суходол, а по-скоро е важно да се отдели от нормалната среда за известен момент? А от там някой да има директни впечатления?
 
magisd Дата: Неделя, 22-04-2018, 4:14 PM |Съобщение 65
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 212
Статус: Извън линия
Всичко е много относително,отново ще кажа,че всичко зависи от самия болен и това,какво би му помогнало на него.Това с птделянето от средата принудително е нож с две остриета,както може да помогне,така може и да е безмислено.Аз лично си спомням,че преди години ходих на гости в чужбина и там нямаше как да пия,е без проблем си изкарах седмиците там,но с нетърпение чаках да се прибера и да се напия.Другото,което е когато си в клиника нямаш избор не пиеш и толкова,там болния е без избор ,а и получава помощ първите дни при детоксикацията и справянето с абстиненцията.Връщайки се обаче в нормална среда борбата му едва тогава започва,защото тогава вече всичко зависи от него,да пие или не.От там започват опитите да се справиш защото имаш воля,но в повечето случеи тя не върши работа и след,месец,два ,три борба отново човека е пиян.Убедена съм,че най лесно човек осъзнава и разбира,в групите за взаймо помощ,а когато види,че има изход идва и желанието и той да успее.По скоро бих ви посъветвала да отиде на място дето има или ги пращат на сбирки,или поне да уредите такова посещение при него от членове на АА,чувала съм,че е правено,а кой знае може и ефект да има.В Суходол може и да бъркам ,но нямаше ли и там група на АА,проверете нищо не губите.Местенето безцелно от едно място на друго едва ли е решение,но ако му усигурите достъп и до сбирки или поне разговори с АА има шанс.

Съобщението поправено от magisd - Неделя, 22-04-2018, 5:05 PM
 
sabi_yellow Дата: Неделя, 22-04-2018, 7:35 PM |Съобщение 66
Новак
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Да, и аз до колкото разбрах там има сбирки, и затова си мислех че хем ще е отделяне от средата хем ще има възможност да се включи в тези сбирки без да се налага обеждаването че трябва да отиде
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz