Shundi пита - Page 18 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Shundi пита
magisd Дата: Сряда, 06-12-2017, 1:02 PM |Съобщение 256
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Шунди това е нормално,и е от спирането на пиенето.Няма ти я спасителната лодка,за отпускане,разтуха и бягане от реалността и си нещастен.
 
shundi Дата: Сряда, 06-12-2017, 1:22 PM |Съобщение 257
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
Да и все едно по поръчка, само проблеми и неволи.
 
magisd Дата: Сряда, 06-12-2017, 3:58 PM |Съобщение 258
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Шунди откакто не пия се научих,че има проблеми и проблеми.Най важно е да сме живи и здрави ние и семействата ни,другото са бели кахъри,както казват старите хора.С две думи,дребните неща се старая на не си ги слагам толкова.Иначе живота е това,проблеми,неволи и тук,там някоя радост скрита в малките неща.
 
elica Дата: Четвъртък, 07-12-2017, 7:51 AM |Съобщение 259
С опит
Група: Администратор
Постове: 179
Статус: Извън линия
Добро ви утро! smile
Откак започнах да се възстановявам разбрах, че имам проблем с гледната точка. Който ме кара да съм негодуваща и нещастна, да влизам в самосъжаление и гняв, да търся виновни за начина по който се чувствам, да съдя и обвинявам, да нямам спокойствие. Постепенно, с известни усилия от моя страна, започнах да местя фокуса от проблемите, към решението им. И вместно като на проблеми, да гледам на тях като възможности за промяна в моите мисли и действия. Когато деня ми се случеше по-труден, си казвах : посочи си едно хубаво нещо, което ти се случи днес. И винаги след него се сещах и за още няколко. Правех си и продължавам, списък на нещата, за които съм благодарна. Така съзнателно измествам фокуса. И резултатът идва. Просто си трябва време и действия.
Ведър ден на всички!
 
shundi Дата: Четвъртък, 07-12-2017, 3:11 PM |Съобщение 260
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
Приятели, предадох се....изпих 1 бира, няма да продължа, но го смятам за провал, утре ще ми е ден първи ОТново!
 
magisd Дата: Петък, 08-12-2017, 6:21 AM |Съобщение 261
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Не се отчайваи Шунди,продължавай напред.Спирането ама хич не е лесно,така че не е важо,че започваш отначало,важно е да не се предадеш,а да продължиш.Ако си останал само с тази бира,поне няма да се бориш отначало с абстиненцията.Не се предавай.Успех.
 
elica Дата: Петък, 08-12-2017, 7:15 AM |Съобщение 262
С опит
Група: Администратор
Постове: 179
Статус: Извън линия
shundi, как си днес? В началото на моето възстановяване ми се налагаше всеки ден да вземам решение да не пия. Само за днес. Приятелите от АА ми казаха, ако ми се припие, но не искам да пия, да се обаждам на някой от тях. Бях взела няколко телефона. И звънях. Телефонната терапия "обади се на приятел" работи. Силното желание за пиене изчезваше, когато разговарях с друг като мен за това. Ако искаш би могъл да пробваш и ти. Успех! И благодаря, че ви има.
 
magisd Дата: Петък, 08-12-2017, 9:10 AM |Съобщение 263
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
И аз съм съгласна с Елица,че сам човек ако изобщо успее да се справи ще е ужасно трудно.Просто да споделяш и да те подкрепя човек,който е минал по този път и те разбира,без да те кори е голяма помощ.Аз може още да не съм част от АА,но имах такъв човек.Колкото и да сме силни и да мислим ,че можем сами е трудно сам.Овен това с тази болест трябва да си постоянно нащрек,защото никога не знаеш какво ти готви.Ето аз по време на спирането си минах през доста,стрес ,проблеми и неприятности,понасабраха се за тези няколко години.И сега,когато уж не пия и всико ми е ок,нервите ми са опънати и скъсани.Просто постоянно съм напрегната и изнервена.Просто ми се насъбра и сега избива.Започнах да пия уж напълно безобидни лекарства за тревожноста,който са без рецепта и уж не водят ,към пристрастяване.Нооо осетих,как психиката ми и тук иска да ме изиграе.Пих ги седмица,почуствах се добре,спрях ги и някак веднага станах тъжна ,стресирана и тн.Онзи ден се почуствах зле и изпих едно,ей като ми олекна,все едно свалих огромен товар от гърба си,отпуснаме и ме обзе една лекота,не бях се чувствала така от години,и ми просветна не бях се чувствала така откакто не пия.Чувствах се все едно съм изпила две малки.След два,три часа ефекта отмина и стреса отново ме завладя,и мисълта за вълшебното хапче се заби в мозака ми.Изхвърлих хапчетата,въпреки,че са ми препоръчани от лекар и са уж безобидни.Аз осетих,че физически може до нищо да не водят,но психически могат да ме закачат докато се обърна.Сега опитвам с билки,избора ми хич не е лесен,да съм добре и зависима,или изнервена тревожна и тъжна,но пък свободна.
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 08-12-2017, 10:15 AM |Съобщение 264
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Здравейте!Не знам колко дни изкарах без да пия,но и аз вчера се предадох и изпих едно малко.
Чувството е отвратително.Някак си,хем си щастлив и жив,когато не пиеш и точно там в един момент ,гадната мисъл за една питие се вмъква в съзнанието ти и край.
Разбира се,че продължавам с борбата.Няма да се отказвам.
Мисля да се включа в някоя онлайн сбирка.Сама ще е трудно.
 
magisd Дата: Петък, 08-12-2017, 10:48 AM |Съобщение 265
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Танче не се предавай,продължавай с опитите,никога не се знае от ,кой опит ще се получи.За да се получи по лесно,обаче трябва да си обселютно убедена и осъзнала,че имаш проблем с алкохола,да си запозната с това,каква е болеста всъщност,до какво води и това ще ти помогне да изпиташ истинско желание да спреш да пиеш.Няма лечебно хапче,няма пълно излекуване,няма сигурност,спирането е съвкупност от ежедневни усилия,без да се полагат ще има пробиви.Болестаа е такава,понякога ще се чувстваш сигурна и уверена,а после изведнъж желанието идва отново,така ще е докрая на живота ни.Затова тактиката да се мисли само за днес работи.Сама няма да се справиш,или ако успееш ще е много трудно.Сбирките и прочитането и коментирането на голямата книга са действащи,и споделянето с някой.Успех
 
July Дата: Събота, 09-12-2017, 7:22 PM |Съобщение 266
С опит
Група: Администратор
Постове: 316
Статус: Извън линия
Кой би признал, че е напълно победен? Практически никой, разбира се. Всеки естествен инстинкт се опълчва срещу мисълта за личната безпомощност. Действително ужасно  е да признаем, че когато сме с чаша в ръка, съзнанието ни е до такава степен деформирано от пристрастието ни към разрушително пиене, че само намесата на Провидението може да ни освободи от него.
    Никоя друга разруха не е като тази. Алкохолът, превърнал се в хищен кредитор, изсмуква от нас цялата ни независимост и цялата ни воля да се противопоставяме на изискванията му. След като веднъж приемем този и неумолим факт, нашата разруха като човешки същества е пълна.
   
След присъединяването си към АА обаче, много скоро започваме да възприемаме по друг начин това пълно унижение. Започваме да схващаме, че само по пътя на пълното си поражение сме в състояние да направим първите си стъпки към освобождението и силата. Признаването на личната ни безпомощност в крайна сметка се оказва онази здрава основа, върху която може да се изгради един щастлив и целеустремен живот.
  
Ние знаем, че много малко може да бъде направено за един алкохолик, който най-напред не е признал разрушителната си слабост с всичките и последствия. Докато той не се е смирил, трезвостта му - ако се стигне до такава - ще бъде несигурна. Той няма да намери никакво истинско щастие. Това е една от истините за живота на АА, безспорно доказани от огромния ни опит. Принципът, че няма да постигнем истинска сила, докато първо не признаем пълното си поражение, е основният корен, от който нашето общество е изникнало и процъфтяло.
 
shundi Дата: Понеделник, 11-12-2017, 7:46 AM |Съобщение 267
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
Приятели, тук съм трезвен, но се ядосвам, че ме победи за пореден път алкохола...
 
magisd Дата: Понеделник, 11-12-2017, 8:30 AM |Съобщение 268
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Шунди не се ядосвай.Определено обаче,се замисли върху думите на Джули и Елица,общо взето истината е,че много трудно човек признава ,че е безсилен пред алкохола.Всеки осъзнал,че има проблем с алкохола,първоначално си мисли,че това е достатъчно.Уж са признали ,че са безсилни ,но дълбоко в себе си тъгуват за алкохола,дълбоко в себе си таят надеждичка,че не са болни,че ще успеят да пият и да се контролират.Признават,че имат проблем,но дълбоко в себе си не вярват,че алкохола може да ги докара до лудост.За да се проумее това и повярва истински трябва помощ.Сами вече писах,при повечето няма да стане.Колкото и да не ви се иска да прочетете книгите,да посещавате АА или да споделяте с някой минал по пътя,без тази крачка винаги ще сте в риск.Това е ,човек,който просто спира без да се променя е под постоянна опасност от провал.Знам,че сега ще кажете,ама то това не става лесно,ама то е много трудно и тн.И сте прави,не е лесно,ако беша спрелите да пият,нямаше да са по малко от тези,който не успяват.Трудно е,изисква много и постоянни усиля,ежедневни доста хора не успяват,но не е невъзможно.Възможно е,но когато истински повярваш,че искаш да се промениш,когато поствай себе си преди всичко и спре да те интересува,хората,мъжа ти,женати,какво ще кажат за АА,какво ще мислят за теб,че пишеш тук,или за това,че звъниш да споделяш с бивш пияница.Това е.
 
shundi Дата: Понеделник, 11-12-2017, 8:41 AM |Съобщение 269
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
Стягам си задника и продължавам напред!
 
magisd Дата: Понеделник, 11-12-2017, 9:17 AM |Съобщение 270
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Шунди ти прочете ли голямата книга?Как ти се видя?
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.