Добре дошли! - Page 10 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
iani4ka Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 4:04 PM |Съобщение 136
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Здравей, мила. Писах ти на лично съобщение. Днес е под мой контрол и не е пил. Само му се въртеше главата малко, не трепери толкова силно. Днес яде и повече. Благодаря, че се ивтересуваш. Тази нощ до 4 часа четох материали. Чувствам се една идея по-обнадеждена. Четох и твоите истории... Прекланям ти се!
 
magisd Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 5:18 PM |Съобщение 137
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Оххх опитвам се да ти върна личното,но с тези кодове е отврат,и все по размазани ми ги дава и не става.Както и да е,по късно ще го пратя.Така или инче ,сега важно е да си изтегли скайп,от гугал плея например,регистрира се и прави контакт със АА.Онлайн сбирките преполагам сте ги видяли тук,нека се включи още днес.Да започне и да чете книгите от тук.Дайте му време и го предразположете да повярва,че има изход.Ще пиша и на лично,като се получи.Вие от къде сте?

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 18-01-2018, 5:19 PM
 
iani4ka Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 7:12 PM |Съобщение 138
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Благодаря за съветите. От София сме. Надявам се по-нататък да реши да посещава и на живо сбирки. Хубава вечер.
 
magisd Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 8:41 PM |Съобщение 139
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Чудесно е ,че сте от град в който има сбирки.Като цяло ,как е брат ви?Той щом е лежал в клиники явно има представа,че има проблем и то не малак!Има ли желание да се лекува?Пробвахте ли да говорите с него спокойно,за проблема,за това,как се чуства ,какво се случва с него и тн.Сега сте попрочела малко и сте наясно поне през какво минава,и разговора без обвинения и укори може да потръгне!
 
iani4ka Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 9:01 PM |Съобщение 140
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Мила Маги, сигурно знам за болестта повече от самия него. Споменах, че и баща ни си отиде от тази болест. Той почина преди 10 години. Много съм изчела, приемам я точно като болест, както всяка друга. Опитвам се да съм търпелива, да пробия неговата черупка и да стигна до най-съкровените му чувства, но уви, много често удрям на камък. Той иска да спре, но не вярва, че може. Не вярва в себе си. Няма никакво самочувствие, а не че ми е брат, но наистина е умен и добър човек. По-скоро е заблуден за сериозността на болестта, затова какъв е изходът накрая. Днес например отчиташе световъртежа на предстоящо разболяване, а не на последица от отнемането. Мисля, че основният проблем е, че той смята, че един ден ще може да пие контролирано. Това не може да разбере. Опитвам се да съм спокойна с него, но понякога не ми издържат нервите. Както споменах живеем заедно, синът ми е на 4 години. Не спира да ме пита защо вуйчо е паднал и има рани на лицето, защо не играе с него. Мъжът ми, както повечето незапознати смята, че това не е болест, а прищявка. Казва знае какво му е положението и продължава. Отказва да разбере, т.е. не ме и подкрепя в борбата ми. Не мога да го виня, а и не задълбочавам темата. Разбирам го, защото в къщи брат ми не си мърда пръста за нищо, обсебен е само от мисълта как да пийне. А когато беше в терапевтичната общност за 3 месеца, където цената на ден е около 75лв, мъжът ми плати половината лечение. Не мога да го виня, че не вижда смисъл в грижите за брат ми. Та ситуацията е сложна, но само това, че днес около 2 часа чете темите във форума ми е достатъчно начало. Надявам се капка по капка вир да стане. Плаши ме мисълта, че от понеделник тръгва на работа, но до тогава има време. И аз реших да го мисля само за днес, пък утре ще видим. Прегръщам ви всички.
 
iani4ka Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 9:13 PM |Съобщение 141
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Знаеш ли, когато татко се разболя и после почина толкова изчетох, че когато разбрах, че недоказано се предава генетично тази болест си казах това е, край, който пил пил, аз бях до тук! Като тинейджърка пиех в рамките на разумното, но от повече от 5 години не съм слагала и капка в устата си. Не защото не мога, не защото някога съм имала проблем, а защото ме е страх, ами ако и аз премина тънката граница?!? Не искам! Така ми е добре! Защото никой зависим не е започнал да употребява с идеята да става алкохолик. Но границата е много тънка и никой не е застрахован. Работя с деца и винаги, когато възрастта им е подходяща им обръщам внимание колко е страшен алкохола всъщност.
 
magisd Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 9:33 PM |Съобщение 142
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Значи,чел е темите,това е малка,но крачка.В тези клиники не работят ли психотерапевти,който участват в лечението все пак.Как може да лекуваш някой,а да не му се обясни от какво.Все пак,едно от най важните неща е че Никога няма да може да пие контролирано,нормално и тн.Състоянието му е доста сериозно за човек ,който не осъзнава,че има проблем.Колкото до мъжа ви,споко разбирам,и моя е същия и не го виня.Нищо не знае за болеста,всичко е воля,а пък алкохолик е човек дето седи все в кръмата и се въргаля по улиците,другото е по желание.Та и аз него в нищо не го убеждавам,нито пък говоря на тази тема,просто за него преди е имало проблем,но ето не искам и не пия.И идея си няма през какво съм минала.Но преди да се разболея и аз така мислех,така че е нормално.Аз много добре се прикривах,нищо ,че пиех от сутринта, близките ми се осетиха накрая,но след десетина напразни обещания,накрая спрях и с това темата приключи.Аз се срамувах,защото се криех от години с паузи на спиране,а те пък решиха,че съм се била депресирала и затова така е било.И така битката я водих сама и беше страшно,но пък се радвам,че те все пак не ме изоставиха ,бяха ми стмул.Едно съм разбрала,алкохолиците са родени актьори,лъжат мажат крият се,мият зъби,ядът чесан,абе страшно е,но накрая очите започват безжалосно да ги издават.Стига се до момент в който една чаша вино да си пил и те светват.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 18-01-2018, 9:45 PM
 
iani4ka Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 10:23 PM |Съобщение 143
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
В тази клиника имаше всякакви зависими. И там основното правило бе да не се говори за опиата, а да се търси причината защо се е стигнало до там. А аз отново подчертавам, без да съм спец в областта, че никой пиейки алкохол не го пие с идеята да стане алкохолик. Нямаха право да разменят по между си координати. Никой след 3 месеца не го потърси, не че е нужно, но не малко пари се наляха, просто да го попита как е. Нямаше поддържаща терапия, нямаше подготовка как да се върне в обществото на неизолацията. Според мен меко казано бе недобре работещ модел.
Той твърди, че е на ясно с всичко, но то било по-силно от него. Сякаш чака някой друг да му свърши работата. До днес дори не бе прочел в какво се изразяват симптомите на абстиненцията. Някак така лекомислено. Хем осъзнава, хем иска, хем не му се навлиза много в темата. Аз чета, аз преразказвам. Но това е типична мъжка черта. Лекарствата, които пие от психиатърката дори не си е направил труда да прочете кое за какво е. Над нещата е човека.
Питам го сърцебиене имаш ли, да, казва, ти от къде знаеш. Та така, мила Маги, борбата ще е трудна, но не невъзможна, докато ме има :).
 
magisd Дата: Четвъртък, 18-01-2018, 10:35 PM |Съобщение 144
С опит
Група: Потребител
Постове: 339
Статус: Извън линия
Аз пък мисля,че причините хич не са важни в случая.Алкохолиците повечето не пият от хубаво,има и таква де,но основно всичко тръгва от проблем,депресия,тревожност и тн.Алкохола уж ни отпуска от стреса и напрежението и докато се усетиш и си болен.Обикновено така тръгват нещата.За да си трезен за мен е важно днес не търся причини.Да знаеш,че има и други,като теб,и да чуеш историите им,да се убедиш,че ти не си най лошия човек на света.И да познаваш болеста,да знаеш какво те чака,това за мен е пътя.Причините не са ми важни.Аз общо взето знам причините ,тях не мога да променя.Опитвам да променя отношението си и реакциите ми спрямо подобни причини сега.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 18-01-2018, 10:40 PM
 
iani4ka Дата: Неделя, 21-01-2018, 4:10 PM |Съобщение 145
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Здравейте. Мога ли да попитам тези, които са по- отдавна тук, не мога да се справя сама. Има ли днес сбирка, която може да се проследи по скайп, и ако да, може ли актуален адрес за свързване. Опитахме с група от Варна и Стара Загора, но в скайп излиза, че няма такива абонати.
 
shundi Дата: Понеделник, 22-01-2018, 10:48 AM |Съобщение 146
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
iani4ka, Здравей, как е положението при теб?
 
iani4ka Дата: Понеделник, 22-01-2018, 12:19 PM |Съобщение 147
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Здравей, Шунди. Всъщност брат ми е зависимият. Добре беше последните 4 дни, не е употребявал, абстиненцията отшумя на втория ден. Чете доста неща тук, дори в събота и неделя искаше да се включи през скайп на сбирките, но нещо не успяваме. Днес ми е малко свито сърцето, защото е на работа и не знам дали ще успее да устиска, но се надявам искрено.
А ти как си, колко чертички вече си събрал?
 
shundi Дата: Понеделник, 22-01-2018, 12:28 PM |Съобщение 148
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия
Знам,че брат ти е зависимият аз общо питам, че знам че и за болния и за близките е тежко положението, аз не броя точните дни , карам го ден за ден...Дано брат ти се справи, щом има желание за сбирки ще намерите начин да се свържите със съответните хора, аз го карам самичък, не съм член на АА не съм бил по сбирки, но си е трудно, важното е човекът сам да реши да остави алкохола, и най-важното да му кажеш да не посяга към първата чаша, да го кара ден за ден да не мисли далеч в бъдещето, няма  смисъл.

Съобщението поправено от shundi - Понеделник, 22-01-2018, 12:29 PM
 
iani4ka Дата: Понеделник, 22-01-2018, 12:50 PM |Съобщение 149
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Благодаря ти за загрижеността. Повярвай ми, наистина за близките е доста трудно. Той е обсебен от мисълта за алкохола, а ние сме обсебени от мисълта как и дали ще се прибере, дали в работата му не са заподозрели нещо, как му е здравето, дали ще се справи... Ако повече от половин час не вдига телефона си, няма да ти казвам какви сценарии ми се изреждат в главата. Но такава е тази болест - болният го убива, а нас ни побърква. Радвам се на успеха ти и се прекланям за волята ти. Вярвам в брат ми, обичам го безкрайно, дано и той повярва в себе си и в това, че няма нищо по-силно от самия него.
 
shundi Дата: Понеделник, 22-01-2018, 12:53 PM |Съобщение 150
С опит
Група: Потребител
Постове: 431
Статус: Извън линия

Бъдете силни, стискам палци, парвите 2 седмици до месец е най-коварно!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.