Добре дошли! - Page 12 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
iani4ka Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 4:25 PM |Съобщение 166
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Здравейте, днес имах много задачи и тичане, затова чак сега прочетох какво сте писали. Шунди, съжалявам за колегата ти, но за съжаление се случват такива неща.
Маги, добре сме, чак не смея да кажа. От предния четвъртък абсолютна трезвеност. Не знам къде да чукна и как да се кръстя. Предложих му да ти дам неговия скайп, каза, че този уикенд ще опита пак да се свърже, и ако не успее, ще ти пише. Дано нещата продължават все така към добро при всички.
 
shundi Дата: Петък, 26-01-2018, 8:59 AM |Съобщение 167
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Браво, че се държи! Но все пак дръж го под око, защото след първата седмица аз обикновено си повярвах, че мога да спра когато си искам и пак наново...още имам кризисни периоди когато от нищото ти се допива....
 
magisd Дата: Петък, 26-01-2018, 11:13 AM |Съобщение 168
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Аз,като алкохолик знам,че алкохолиците могат да спрат да пият,в годините съм спирала много пъти,но алкохолиците не могат да остават трезви ,не знаят как!Яничка важно е брат ти да си помогне да разбере как.Това може да стане с много четене за болестта,и книгите за алкохолици,голямата книга,и живот в трезвост.Помагат много и АА,контатакта и опита на човек минал по пътя е много важен.Шунди същото важи и за теб,когато си трезвен и просто стискаш зъби си в постоянна опасност,това се нарича сух алкохолизам.Алкохола е навсякъде,с криене и заравяне главата в пясъка трезвеността е обречена,трябва да се промени възприемането на действието от алкохола,мисленето и да се вярва в тези промени истински,защото алкохола няма да изчезне,и докъто човек не се предаде изцяло пред него и не потърси помощ,,мислите за първата чаша ще дебнат постоянно.
 
iani4ka Дата: Петък, 26-01-2018, 11:29 AM |Съобщение 169
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Ами вчера точно това му казах, че това е успех, но нищожен, пак говорихме за това, че не трябва да посяга към първата чаша. И той каза: Сестра ми, разбрах, че, за да съм трезвен не трябва да посягам към първото питие. Каза, че си е свалил книгата Живот в трезвеност на таблета и я чете. Ще видим дали ще се включи в сбирките. Надявам се да се научи да живее по този начин и да вярва в себе си.
 
magisd Дата: Петък, 26-01-2018, 12:20 PM |Съобщение 170
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
При мен голяма роля изиграха от една страна егото ми,от друга страна страха ми от развитието на болестта.Егото ми помогна,защото много се притеснявах,че всички ще разберат,че съм пияница,Аз млада,хубава,имаща всичко,образование,професия и със самочувствието за нещо,пък пияница.И страха ми,ужасно се страхувах,че семейството ми ще се разпадне,страхувах се и ,че ще стигна до лудница,болници и накрая да ме намерят сама затънала в буклуци.Уж не ми се вярваше,че може да се случи с мен,но нещата вече излизаха от контрол.Тези неща ужасно ме плашат.Затова,колкото и да не ми харесваха тъжните истории който чух в началото в АА,през какво са минали хората там,слушах,плачех и слушах за да се убедя,че лошите неща,който прочетох в книгите се случват наистина ако не спреш навреме.Аз им повярвах,и не ми трябва и аз да стигам до крайни фази за да се убедя,че така се пропада.На мен и това,че постоянно ми се пиеше ми бе достатъчно,да видя че това до нищо хубаво няма да доведе.Изучих всяка фаза и стадии на болеста,пфф все ужасии пишат за нея,но четях и още чета и още изпадам в ужас само като си го представя.Пишеики това,се чудя волята или страха ме държат трезва и днес.Мисля и двете,но определено страха,че немога да понеса последствията от пиенето ,напоследък ме кара дори да се отвращавам и съжалявам пияните около мен.Защото те си мислят,че се забавляват,но гледката си е гадна,а на другия ден пък съвсем.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 26-01-2018, 5:48 PM
 
shundi Дата: Понеделник, 29-01-2018, 9:07 AM |Съобщение 171
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
КАк сте
 
shundi Дата: Четвъртък, 01-02-2018, 8:44 AM |Съобщение 172
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
iani4ka, Какво става с вас?
 
iani4ka Дата: Вторник, 06-02-2018, 8:10 PM |Съобщение 173
От скоро
Група: Потребител
Постове: 18
Статус: Извън линия
Здравейте Маги, Шунди, ние сме добре, брат ми трезвите дни на брат ми се увеличават. Аз също съм малко по-спокойна. Вие как сте?
 
shundi Дата: Сряда, 07-02-2018, 1:16 PM |Съобщение 174
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Аз я бутам, как е брат ти минаха ли физическите абстинениции, психически как се чувства?
 
alexander Дата: Вторник, 20-02-2018, 8:53 PM |Съобщение 175
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Пичове, мараба smile
Как сте? Надявам се всички сте ок и трезви! Само наминавам да кажа, че аз три месеца не съм пипал smile До скоро!
 
magisd Дата: Вторник, 20-02-2018, 9:30 PM |Съобщение 176
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Браво Александър ,продължавай все така да не пиеш.
 
shundi Дата: Сряда, 21-02-2018, 11:17 AM |Съобщение 177
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
alexander, БРаво, как се чувстваш сега, имаш ли пориви на допиване отвреме на време?
 
rusigospodinov81 Дата: Петък, 20-04-2018, 9:49 PM |Съобщение 178
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте!
За пръв път влизам във форум!
smile
 
magisd Дата: Събота, 21-04-2018, 7:50 PM |Съобщение 179
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравей Руси,искаш ли да ни разкажеш какво тее доведе в този форум?
 
alindominus Дата: Вторник, 29-05-2018, 10:22 PM |Съобщение 180
От скоро
Група: Потребител
Постове: 14
Статус: Извън линия
Искам да споделя.От половин година насам употребявам сериозни количества алкохол.Слушам колеги да говорят за дажби от 50 грама ракия или вино разредено с лимонада,и не смея да кажа нищо.Събота сутрин,в най лошия случай до 12-13 на обяд съм обърнал бутилка вино с двулитровка бира,и 2-3 филий хляб с шпеков салам,не ям много,даже без пиене храненето ми изглежда като тъпчене.Излизам от вкъщи,осъзнавам че не се отпускам заради хората,щото ще се сгрумолясам на тротоара и няма да стана,мога да говоря адекватно но само в движение,взимам си патронче
уиски,след него помня си спомням вървейки как се подпирах по една стена,на 20 мин.път от вкъщи,но как съм се прибрал,ми се губеше напълно когато се събудих към 19.Към 20-30 си вземам още една двулитровка с едно 70г пакетче фъстъци,и съм спокоен че ще мога да заспя.В неделя се повтаря почти същото.Това е за през уикенда,останалите пет дни ги редувам,литър вино днес,двулитровка бира утре,в други ден и двете,или пък с по някое патронче за финал.Имал съм случай да си дам последните пари за пиене.Отказвам да вечерям без алкохол,за да може вечерята да влезе като мезе.Пък да легна пред лап топа без алкохол,та колко по хубаво е когато поливаш даже е едно сърфиране из интернет,докато не обърнеш глава за 5 минути и не се събудиш към 3-4 сутринта,и така до алармата за работа на въртящия се сомнанбул.
Не консумирам никакви сокове,газирани напитки или разредители,освен с бира или вино,или пия чисто твърдия алкохол,ракия не понасям,Хваща ме трудно.Спирам да пия,и през деня в който съм спрял още,почва да напира силно желание да пия.Имал съм случай на 19 дена без прекъсване,и прекъсвам не от притеснение че ''много ми станало'',а щото са ми свършили парите.Това форма на алкохолизъм ли е,щото ми се струва,че повечето хора също пият,но може би толкова.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.