Добре дошли! - Page 23 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
magisd Дата: Понеделник, 06-08-2018, 8:18 AM |Съобщение 331
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Лично мое мнение е, махни тинктурата.Аз избягвам всичко което съдържа алкохол,та дори и да готвя с него.Понякога малките камъни обръщат колата.Дории и минимално количество поодхранва глада и прави справянето по трудно.
 
nade11 Дата: Понеделник, 06-08-2018, 9:29 AM |Съобщение 332
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Благодаря ти,magisd!
Ще я махна.Нямам нужда от допълнителни "препъни" камъчета.Достатъчно е трудно и иначе...
Приятен следобед!
 
magisd Дата: Понеделник, 06-08-2018, 8:21 PM |Съобщение 333
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Наде държиш ли фронта?
 
nade11 Дата: Понеделник, 06-08-2018, 8:44 PM |Съобщение 334
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Здравей magisd,
благодаря ти,че ме питаш.Това,че има с кого да споделям е прекрасно.
Да.Ден 4-ти.
Писах в една друга тема току-що.
Може би не ми беше ден,но не ми се пие.Наливам се с билкови чайчета с лед.
Беше ми доста отпаднало днес и депресивно.Нищо не ми се правеше.Не съм много честна - по-скоро се скатах от служебните задачи за сметка на четенето на голямата книга и на мн.други неща,които са споделяни тук.
Лека вечер!
 
magisd Дата: Понеделник, 06-08-2018, 8:52 PM |Съобщение 335
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Наде депресията и меланхплията са нормални за човек спиращ алкохола,както и натрапливите мисли и трвожността.Така,че стискай зъби.Прочетох,че си посетила сбирка онлайн,как ти се видя?Колкото до мъжа ти и че не си права да мрънкаш,че ти пие под носа,ами виж ако беше човек той сам щеше да се усети,а не ти да му казваш.Наде мъжа ти има ли проблем с алкохола?Ако е така ще ти е много трудно.
 
nade11 Дата: Понеделник, 06-08-2018, 9:23 PM |Съобщение 336
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Натрапливите мисли в какво точно се изразяват?Тя и нервната система сигурно е доста разбита след дългогодишна употреба на алкохол...при мен ,не съм се замисляла много,много,но са около 10 години :(.
Сбирката беше интересна - за смирението.Четоха разни неща по темата.Включиха се 2-ма души да споделят как работят по темата.Аз само слушах.
Мъжът ми има проблем с алкохола,Смятам,че при него нещата са се задълбочили доста.Скоро го подпитах и ми сподели,че пие от 15 годишен.От 5 години сме заедно.Имаме общо 3 деца,аз дъщеря и син на 20 и 12,а той син на 8г.Една от причините да се разведе с майката на сина му е,че си е пиел.Той твърди,че си обича пороците и не смята,че влошаването на взаимоотношенията между нас,а и между хората имат общо с алкохола.
Една от причините днес пак да отиде да спи при сестра си е ,че аз манипулативно го подтикнах.Притеснявах се ,че няма да се чувствам добре и той няма да ме разбере.Не беше виждал синът си от 2 седмици и искаше да го вземе вкъщи,но аз му предложих да го отложи с няколко дни.Не се чувствам в настроение за много от нещата,които те обикновено правят ,докато са заедно-седене пред тв,смартфони и др.Почувствах се като свръх-егоист след като ги споделих тези неща,но така ги чувствам в момента.
Стана дълго за този час.
Благодаря ти,че се появи и ми помагаш!
 
magisd Дата: Вторник, 07-08-2018, 8:55 AM |Съобщение 337
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Натрапливите мисли са когато една мисъл те атакува постоянно ,не те оставя на мира,не можеш да я прогониш,а успееш ли се появява нова.Те могат ти натрапват,че си нищо,че си лоша,че ти се пие,че няма смисъл да спираш,абе ще ги познаеш могат да са за всичко,но адски трудно е да спреш да ги мислиш.Колкото до мъжа ти,ситуацията ти е много сложна.Много ще ти е трудно,да не кажа невъзможно да се отървеш от алкохола ако останеш с него.В смисъл ако и той иска да се лекува добре,но ако не иска ще тегли само и теб назад.В началото на трезвеноста ми, една жена от АА ми препоръча един филм,съжалявам,че не помня как се казва,разказваше се за двойка алкохолици,помня,че много плаках,всичко беше много истинско и реално.Жената в крайна сметка реши да се бори,намери АА и се справи,но мъжа отказа,разделиха се и той доколкото помня продължи да потъва.Може и да бъркам за края,но помня,че жената успя и празнуваше месеци години трезвост и не спря да се опитва да помогне на мъжа.Ако някой знае кой е филма нека каже,много е поъчителен.
 
nade11 Дата: Вторник, 07-08-2018, 9:56 AM |Съобщение 338
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Благодаря ти,magisd!
Сигурно знаеш,защото си минала по този път,колко е важно и как се чувства радостно душата ми,че ми пишеш...,че имам някой близък.Ти си първият човек,който знае за проблема и ме разбира из отвътре.
Мъжът ми знае,че не искам да пия,но ме упреква.Смята,че съм крайна,като решавам да ходя на сбирки или да ги слушам дори.Вчера озадачен ме изслуша по телефона за това,че съм на онлайн сбирка в момента на разговора ни, и изказа неодобрението си.Каза,че повечето неща,които правя в живота си са прекалено крайни.
Някъде бях споменала,че решението ми да спра алкохола се появи преди около 10-тина дни.След 2 дни въздържание( на 30 и 31.07.) и четене на материалите от тук,той се прибра от работа и за поредна вечер започна да се налива...заядохме се за нещо,вбесих се и се възползвах,докато той беше в банята да си сипя от неговото шише с водка.Той чу,че вадя лед от хладилника и се провикна,че нямам нужда да пия,но това ми прозвуча по-скоро като забрана,а не като разбиране.И така вечерта се превърна в поредният ни запой,критики от негова страна за минали неизгладени неща между нас...Аз се чувствах ужасно виновна,че се предадох на алкохола.Той започна да ръси псувни по адрес на майка ми.Казах му да се маха и да ме остави на мира - безобразни неща,извършени под въздействието на алкохола...Към полунощ даже не съм разбрала,че си е стегнал един малък куфар с багаж,чух да се затръшва входната врата.След това го чух да пали колата и т.н.Поради последствията,свързани с наши съседи,се наложи да не се прибира до неделя.А аз пак реших да не пия.
Чувствам огромна вина за случилото се онази вечер!Не мога да върна нещата назад!Опитвам се да си помогна...
Трудно ще ми е,но ще се постарая.
Натрапливите мисли ги имам да.И то май не само след спирането,но ми се струва и преди това.А може и да бъркам...да е по-скоро от чувство на вина към хората около мен,децата ми,съседите,роднини и приятели,свързано с негативните последствия от употребата на алкохол sad
Не съм пила - ден 5-ти.
Прекрасен ден!


Съобщението поправено от nade11 - Вторник, 07-08-2018, 10:01 AM
 
magisd Дата: Вторник, 07-08-2018, 10:47 AM |Съобщение 339
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Продължавай така без алкохол.За натрапливите мисли аз също още ги имам и май съм ги имала винаги,но когато знаеш какво са по лесно се контролират.В началото на трезвеността са по силни защото са породени от вина,срам ,безсилие,но с времето всичко се нарежда.Само остани трезва и ще видиш колко по хубав е света.Миналото не можем да поправим,но бъдещето е в наши ръце.
 
nade11 Дата: Вторник, 07-08-2018, 9:53 PM |Съобщение 340
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Здравей magizd,
продължавам без алкохол.
Днес бях в добро настроение,имах енергия,желание за нещата,които имам да свърша.
Възможно е да е от витамините,които се сетих да пия вчера и днес.А е възможно и други да са причините.
Реших да се възнаградя с един подарък.Идеята ми хрумна през деня,докато работех и я реализирах,от което се чувствам още по-прекрасно.Купих си гоблен.Навремето много обичах да шия,но повече от 10-15 години не съм го правила.Едно време помня,че ми действаше много успокоително.Името на гоблена е "Молитвата" - един папирус,върху който има следната молитва:"Господи,благослови всеки,който влиза в тоя дом;закриляй всеки,който излиза от него;и дай мир на всеки,които в него остава.Амин!"
Светът ми ще става по-хубав,много си права!Благодаря ти за оптимистичните неща,които ми написа и тази сутрин.
Лека и спокойна нощ!
 
a2621904 Дата: Сряда, 08-08-2018, 8:29 PM |Съобщение 341
От скоро
Група: Потребител
Постове: 10
Статус: Извън линия
;) 

Съобщението поправено от a2621904 - Сряда, 08-08-2018, 8:30 PM
 
a2621904 Дата: Сряда, 08-08-2018, 8:31 PM |Съобщение 342
От скоро
Група: Потребител
Постове: 10
Статус: Извън линия
fool
 
a2621904 Дата: Сряда, 08-08-2018, 8:32 PM |Съобщение 343
От скоро
Група: Потребител
Постове: 10
Статус: Извън линия
Емотинките не се показват при създаване на пост. Жалко. Понякога с емотинка се изразявам по ясно, отколкото с писане на думи...
 
nade11 Дата: Сряда, 08-08-2018, 9:11 PM |Съобщение 344
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Здравей a2621904,
как си?Защо не ти се пише?!?Продължаваш ли да си трезвен?
Аз се държа - ден 6-ти.
Светът около мен не е много доброжелателно настроен,но аз си намирам стимул да вървя към следващият ден.Надеждата умира последна,а вярата и любовта може да ни спасят ... без даже и да не ни се вярва понякога.Изпитвам огромна вина за неща,които тези дни нямам желание да свърша или да променям,но съм се концентрирала в стимули за борба с болестта - алкохолизъм.
Отношенията с половинката охладняват.Тази вечер не се прибра.Старая се да не унивам.Той се опитва да ми вмени вина тези дни за десетки неща,но не се давам.Опитвам да се приемам, макар и чувствайки се виновна за някои от тях.И така...
Надявам се,че си добре.Не унивай.Всичко е поправимо!
Спокойна нощ!


Съобщението поправено от nade11 - Сряда, 08-08-2018, 9:13 PM
 
magisd Дата: Сряда, 08-08-2018, 9:14 PM |Съобщение 345
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Браво Наде,че си си купила подарък,първо защото си го заслужила,второ защото идеята е страхотна ,ако шиейки се успокояваш точно от това имаш нужда,хем занимание да си заета,хем да не мислиш за пиене.Аз в началото всяка седмица си купувах подарък,просто събирах парите от алкохола,който не изпивах вече и си доставях огромно удоволствие.Ноо честно казано бързо разбрах,че такива пари който съм давала за алкохол изобщо не са били по силите ми,просто е ставало за сметка,на безброй други лишения без дори да го осъзнавам.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 08-08-2018, 9:17 PM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz