Добре дошли! - Page 24 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 7:43 AM |Съобщение 346
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Здравейте! Преди време бях писала тук, но известно време не можех да вляза в сайта, друг път просто нявах желание да пиша. Имам проблем с алкохола и вече доста време правя опити да се справя с тази болест. За съжаление обаче те са кратки и без особен успех. Вие много добре знаете, за какво пиша. Също както Надето споделя, проблема при мен е вечер, пре сотаналото време не ми се пие и не мисля за алкохол. Стане ли следобед, гадните натрапчиви мисли да си сипя едно ме връхлитат и не мога да ги контролирам. Сякаш краката ми сами тръгват към магазина, въпреки че ума ми знае, че не трябва. Изпивам по половин бутилка уиски с ред бул и лягам да спя. На другия ден се чувствам най-долната, най-лошата,най-най-най безволевата жена на света. Повече от два дни не издържам без да пия. Чувствам се толкова добре като не пия и въпреки това, след като минат два-три дни отново се поддавам и така се въртя в този омагьосан кръг, от който до момента няма излизане. Преди малко изсипах останалото количество уиски в мивката и за пореден път казвам КРАЙ. Отново ще се опитам и този път се надявам И с вашата помощ да успея. Мъжа ми не пие или по-скоро няма проблем с пиенето. Не мисли на това, като на болест, а по-скоро според него е достатъчна само волята. Така че борбата ще е без негова помощ, но с вашата. След като изпих снощи половин бутилка уиски, днес сутринта ми заяви, че ако ме види да пия, просто изхвърчам. И е прав! Но е безпощаден, защото наистина не разбира, какво ми е на мен. За пореден път ще се опитам да започна един нов живот и се надявам да е БЕЗ АЛКОХОЛ. Ден за ден. Нямам абстинентни симптоми, което е доста успокояващо. Наистина се предавам пред този порок и осъзнах, че не мога да се справя. Нито една капка не трябва да влиза в устата ми. Ще се радвам да си споделяме, как се справяме, какво ни помага и ни дава сили да НЕ посягаме към първата чаша. Пожелавам успех на всички и на себе си. И така, нека днес да е моят първи ден БЕЗ алкохол.
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 7:52 AM |Съобщение 347
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
tanyaivanova061984, здравей и добре дошла при нас. И аз скоро писах във форума, описвайки подобен проблем. С две думи аз съм същата. Като започнах да пиша се чувствах добре и изкарах около 10 дни без алкохол.... но после се провалих. Тази сутрин прочетох историите, които бях пропуснала досега и реших, че отнов6ще пробвам. Така че ти желая прекрасен първи ден без алкохол, нека и за мен този ден да е такъв.
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 8:04 AM |Съобщение 348
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
jenjanik26, явно трябва да променим доста неща, за да имаме успех не само за 7-10 дни. Като пиша тук и аз успявам, но за кратко и това ми подсказва, че е нужно още нещо да се направи. Ще се включа в онлайн сбирки, надявам се това да помогне. На жива не съм готова още да отида. Някак си ме е срам, не знам. Обаче, ако и този път не успея , ще се прекърша и ще посетя и жива ако трябва. Това не може да продължава така. Трябва да се взема в ръце. Имам прекрасен мъж до себе си, едно чудесно дете, които имат нужда от жена и майка, която да не мириши на джибра всеки ден и да забравя, какво е направила преди 5 минути. С толкова объркано съзнание съм, че не мога да се позная. До къде ме докара тази отрова само. Колко лесно човек може да попадне в този капан, без дори да очаква.
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 8:29 AM |Съобщение 349
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
tanyaivanova061984, все едно ми четеш мислите. И аз стигнах до извода, че само с писане тук няма как да стане. Обмислям да се включа в скайп и да видя как ще ми подейства. Иначе ще си пишем тук и ще се държим здраво. Вярвам, че Господ ни обича и ако ние му покажем, че силно желаем нещо и сме готови на всякакви жертви за това, той чува молбите ни....
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 8:52 AM |Съобщение 350
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Имате ли представа, какви изследвания се пускат, за да се види, как е организма и какви поражения има нанесени от алкохола? Днес записах час за гинеколог, нещо което отлагам от много време заради пустото пиене. Искам и изследвания да си направя, но реално не знам, какви да пусна.
Надявам се да има активност във форума. Ще имам нужда да споделям и пиша и най-критичните моменти ще са след 16 часа, когато обикновено ме връхлитат мислите да си сипя и положението излиза извън контрол. Може би ще е добра идея и да се чуваме по телефон в тези моменти, когато ни е трудно да се контролираме сами. Мисля, че ако си поговоря с някого по-лесно ще премина през тези часове.Поне в началото, докато сме податливи и в опасност.
 
magisd Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 9:18 AM |Съобщение 351
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Изследванията са пълна кръвна картина,асат,алат и май за тези се сещам в момента.Ако се сетя друго ще пиша.Успех желая на всички ни!
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 9:27 AM |Съобщение 352
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
magisd, благодаря!
 
nade11 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 9:45 AM |Съобщение 353
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Здравейте,
ден 7-ми без алкохол.
Имах трудна вечер,а и сутринта не мина,както ми се искаше.С мъжът ми сме пред раздяла.Снощи ми  звъня след 23:30,аз четях историите от голямата книга на такива като нас и си редувах по няколко бода на гоблена...Реших,че не ми се говори с него,отношенията са ни много обтегнати напоследък(писах за това),а и поради тази причина той отиде да спи за поредна вечер при сестра си, и не вдигнах.Четири пъти звъня.Представях си го пиян,и започвах да се моля мислено...и да си чета историите на др. алкохолици от Голямата книга.Към 0:30 чух ,че се опитва да отключи входната врата,но аз бях заключила,а ключа отвътре в ключалката...Отворих...а той-пиян,блъсна вратата,започна да крещи още на стълбището,псува,щял да вика пожарната,бил се притеснил за мен,че не вдигам и т.н. Казах му да си отива,обиди към мен-всякакви,за каквото си се сети алкохолният му мозък...Тръгна си.Каза,че ще се изнася,ще си вземе квартира - не че при нас това е нещо ново - всеки път ,когато прекали се стига до изнасянето му.Тази сутрин се обади - пак ми търси вина за десетки неща.И така.
Трудно ми е,но дишам.Трезвена!
Благодаря на Маги,че влизаше през тези дни!Чувствам,че не съм сама,когато си пишем, и когато ви чета.Уча се от вас на много неща с миши стъпки.Приемам ви като семейство...даже се разплаквам,докато ви пиша тези неща.
П.П. Танче и Жени,ще ви напиша довечера за Skype сбирките,и се надявам да споделя с вас( от малкият опит през тези дни) как аз се справям и как се получава при мен.
Прекрасен и усмихнат,трезвен ден от мен за всички ви!
 
did_ka Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 1:14 PM |Съобщение 354
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте, аз осъзнах моят проблем с алкохола през 2016 година. Тогава разбрах, че това е болест и чудодейно хапче няма. Сбирки на АА в моя град нямаше, а за Skype сбирки нямах възможност, и с воля, инат и стискане на зъби не пих около 3 месеца. Междувременно признах и на съпруга ми, че съм алкохоличка, като това предизвика премахването на всичкия алкохол от дома ни. Помислила си, че вече нямам зависимост започнах от време на време само по повод да пия като много внимавах да не се напивам. Но за нула време ежедневното пиене се завърна и количествата се увеличиха драстично. И аз пиех само вечер. Но единственото, което ме крепеше на работата е мисълта за бутилката в дамската ми чанта, закупена рано сутринта от някой магазин. Мисълта, че малкият остатък от предходната вечер няма да ми стигне ме влудяваше до такава степен, че такива лъжи измислях, толкова безумни неща вършех и много поразии. И тъй като алкохол в къщи вече липсваше се налагаше да си купувам, и да го крия, и аз да се крия. Така изминаха няколко жалки месеца, после пак решение да се спре алкохола, после пак постепенно....А събота и неделя започвах от 10-11:00 часа. Излишно е да казвам, че понеделник бях абсолютно неадекватна, трепереща ....... и разбира се засрамена, противна и жалка. Докато се случи чудото. В началото на 2018г. в нашият град започнаха сбирки на Анонимни алкохолици, с огромната помощ на групи от други градове. И вече 7 месеца и 9 дни съм трезва! smile Щом аз мога и вие момичета можете. На мен определено сбирките много ми помогнаха и продължават да ми помагат. Именно там видях хора, с по-голяма или по-малка трезвост, които са се освободили от демоните си, които не се борят с болестта, а са я приели, и живеят достойно. Благодарна съм, че това се случи и че съм трезва!
Не казвам, че ми е лесно, че ми е било лесно или че ще ми е лесно. Винаги ще има нещо, което да не се вписва в моята парадигма, но сега се уча на много неща.

Така, че момичета и аз съм с вас, и аз съм като вас! 
Първата крачка е да останем трезви, а после като пъзел, част по част да си сглобим един хубав, достоен живот!

"С цялата си суета, с всичките си трудности и разбити мечти, светът е все пак чудесен. 
Бъди внимателен. Опитай се да бъдеш щастлив." - Дезидерата.
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 1:14 PM |Съобщение 355
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
nade11, респект към волята ти, браво!!!! Продължавай напред, ще ти бъда благодарна ако споделиш своя опит. tanyaivanova061984, идеята да сме на линия вечер, за да се подкрепяме взаимно, когато става най-трудно много ми допада. Аз ще съм с вас, просто пишете
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 1:17 PM |Съобщение 356
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
did_ka, здравей и ти благодаря за подкрепата. Вярвам, че заедно ще успеем
 
nade11 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 4:27 PM |Съобщение 357
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
От 19ч. днес има сбирка на skype: samozadnes.bg.aa(това е в гр.София,но има и в др.градове).Аз лично 2 пъти влизах в групата "Има изход",сбирките са понеделник,сряда и петък от 19ч.
Можете да погледнете в началната страница на сайта в менюто в "Групи на АА в България".
July,е актуализарала информацията на 03.08'2018г.
П.П. По-късно ще ви пиша отново!
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 5:09 PM |Съобщение 358
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Как сте? Държите ли фронта? Аз не съм пила, но и не ми се пие днес. Още се чувствам кофти след снощи и определено не ми е трудно сега да устискам. За утре също нямам съмнениер, но уикенда ще е определено изпитание. Като дойде ще го мисля, важното е, че сега съм трезва. След малко ще хапна и ще се опъна да гледам телевизия. Пуснах изследвания и всичко е наред при мен. Явно все още нямам поражения на черния дроб, но определено ако продължавам да пия със същото темпо, следващия път няма да имам този късмет. Чак се учудвам на всичкото това пиене, как всичко е в норма. Доволна съм от днешния ден,защото неща, които съм отлагала бяха свършени. Изпитвам вина и се чувствам за пореден път кофти, че отново не успях да се контролирам, но няма как да контролираш нещо, което е по-силно от теб. Факт! Никога не трябва да подценявам противника си. Искам толкова много неща да свърша и да направя. Едно по едно. Няма да бързам този път и няма да изпреварвам събитията, както винагши правя. Всичко ще си дойде на мястото, тогава когато аз съм готова за това. Свекърва ми ще ни идва на гости за няколко дни и ще си имам компания. Няма да ми е самотно. Тя си пийва вечер ракийка, но се надявам да не се поддам на изкушението. Ще го мисля това, когато дойде момента. Спирам да мисля за утрешния ден. Пожелавам ви трезвена вечер, а утре отново ще пиша.
 
nade11 Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 9:20 PM |Съобщение 359
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Здравейте,
не съм разказвала още моята история тук,а и ми се струва,че още ми е рано.Ще трябва да се върна назад,а към момента се старая да се щадя от излишни и най-вече негативни емоции.Миналото понякога е болна тема sad .
Какво ми помага на мен да оставам трезва?!?
Започнах да чета "Живот в трезвеност". Препрочитах . Четях във форума личните ви истории,всяко нещо ми действаше емоционално,духовно...Изстрадвах болките ви,плачех...Не вярвах,вярвах,откривах истини или ги преоткривах.Чувствах се зле от собственото си падение и отчаяние,но разбирах,че не само на мен може да се случи.
Взех един тефтер и започнах да си записвам.Не мои неща,а ваши... мисли,извадки,съвети,цитати от книгите,всякакви дребни на вид неща,които ми въздействаха.Отворих и Голямата книга и започнах да чета и от нея.(Всичко това го правех в електронен вариант).
Редувах ги - форума с личните ви неща,двете книги...четях часове наред(особено събота и неделя). Като се замисля предполагам,че са по над 3-4 часа на ден.Особено вечерите...не гледах телевизия и не правех нищо,което би ме изнервило,отегчило,демотивирало, разсеяло - просто четях по темата.Мислех си за алкохолизма.Пиех билкови чайчета с лед в голяма стъклена чаша и много вода.От време на време хапвах някой плод или каквото ми се прияде и е бързо за приготвяне.И пак четях...
Започнах да си изваждам молитви към Бог - в същият онзи тефтер.
После написах в него и 12-те стъпки.
Помагаха ми всичките,макар и понякога да ги редувах хаотично,по усет,по интуиция...
Забравих за всичко останало - не беше важно нито домакинстването,нито готвенето,понякога пропусках да си взема и душ - четях,мислех и пак четях до заспиване,до изнемога.Имах пролуки,в които искрено отправях поглед към небето и се молех(не по най-ясният и конкретен начин),както го усещах.Сметнах,че това да продължавам да оставам трезва е от първостепенно значение.Беше важно за моето възстановяване.
Разбрах,че съм болна!От болест,като много други!(диабет,пневмония и пр.)И търсех упорито лечението!
То е тук!Хората,които са го създали и тези от вас,които го разпространяват са велики хора,добри души и приятели!!!
Написах си на един лист - "Спокойствие във всичко",и го закачих с магнит на хладилника отстрани.Така всеки път,когато влизах в кухнята го виждах,спирах пред него и го прочитах.Направих го на първият или вторият ден от трезвеността ми.След няколко дни написах - и подчинете ритъма на ежедневието си на тези думи.Промяната може да започне веднага,не забравяйте!
След това,на същият този лист си допълних и още няколко нещица,които са важни за мен:"Първо първите неща","Живей и остави и другите да живеят","Карай полека" - Алкохоликът трябва да стои настрана от пиенето само един ден във времето и да се стреми към непредубеденост и смирение,"Не можем да живеем в гняв".
Когато ми ставаше тежко, изпитвах нужда или просто влизах в кухнята си ги четях и се стараех да ги осмислям.Питах се кое как го прилагам или как мога да го постигна?!Натъжавах се, и молех Господ да ми помогне да се смиря.
Смирението ми е трудно.Като дете,четях Библията - Стария и Новия завет.Харесвах ги.Бях кротко дете и притихнала в себе си девойка по онова време,но има неща които са трудни в забързаният,стресов,егоистичен,разрушителен 21 век.
Последните няколко дни си препрочитам(преписани пак в тефтера) "Дванадесет ежедневни действия,за да бъдем радостни,щастливи и свободни",които до колкото си спомням July е поместила като тема във форума,за което съм й много благодарна smile Благодаря ти, July!
Старая се сутрин,докато си пия кафето да прочета една от стъпките,или част от нея и една от традициите.Прочитам вечер по 1-2 от житейските истории,които се намират в края на Голямата книга.Много ми помагат.Истински,реални,поучителни.
Благодаря на magisd,без която щях да се чувствам сама и неразбрана,ровеща и надничаща в един форум,който ми дава МНОГО!Благодаря ти, magizd!
Благодаря на всички ви!Знайни и незнайни!Добри хора и души!
Прегръщам ви мислено!
Спокойна и лека нощ!
Господи,спаси ни!


Съобщението поправено от nade11 - Петък, 10-08-2018, 7:53 AM
 
magisd Дата: Четвъртък, 09-08-2018, 9:21 PM |Съобщение 360
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравейте ,надявам се да е хубава и трезва вечерта на всички ни.Дидка браво за седемте трезви месеца,и само така и за напред.Танче супер е,че изследванията ти са ок,от тук нататък все така.Колкото до гостито пфф не го мисли от сега,важно е днес да не пиеш.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 09-08-2018, 9:23 PM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.