Добре дошли! - Page 26 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
nade11 Дата: Вторник, 21-08-2018, 10:34 AM |Съобщение 376
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Здравейте,
животът става все по-добър и смислен с взеки изминал ден без алкохол.
Трезва съм - ден19-ти!
Може би трябва да спра да ги броя smile
Маги,благодаря ти за подрепата,за това,че отново ми писа.За мен твоята помощ е безценна!Замислям се,че ако не се беше появила тук в моето трудно начало по пътя на трезвеността,може би нямаше да успея.Усещах,че не съм сама,такава се чувствах...ти знаеш.Търсех път и светлина през нищото и го намерих!Благодарение на Бог,на теб и на всички вас,които сте били и сте част от този сайт.БЛАГОДАРЯ ВИ!  heart 
Маги,браво на теб,че си се справила с мислите и изкушението.Дебне ни,понякога най-неочаквано,болестта се опитва да ни напомни за себе си.И на мен ми се случва,трудно ми е,но има изход smile 
Ще ти пиша на лични при нужда - Благодаря! Ако и ти имаш такава - пиши ми.
Жени,малкото количество е като "препъни камъче".И аз в началото не съзнавах,че даже съдържанието на етанол в клеевата тинктура,може да ме похлъзне.Иначе от написаното по-горе,а и от предните ми постове,можеш да разбереш,че съм добре.
Всеки изминал ден е все по-прекрасен!
Слънчев,добър и трезвен ден от мен!
 
magisd Дата: Сряда, 22-08-2018, 9:37 PM |Съобщение 377
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравейте.Наде продължавай все така,и брой дните,седмиците,месеците,брой докъто ти е нужно,така ще имаш стимул ,да не проваляш всичко и да почваш от начало.Един ден просто от самосебе си ще спреш да бройш,ще помниш обаче датата когато си спряла.С времето става по лесно,колкото повече време минава,толко повече поводи и смисъл намираш в не пиенето.Всеки ден без пиене е смислен,в него ти решаваш,и след година,две когато се обърнеш назад виждаш как живота ти се е променил,ти си се променил и нищо не е толкова гадно,като когато си пиел,не ти се започва пак,не ти се връща в дупката.Не знам дали е Бог,виша сила или енергия,но знам,че има нещо ,което е било с мен и когато пиех,никога не ме е оставяло,но когато спрях осъзнах ,че за да ти помага то трябва да се постареш и ти,и видях,че тогава когато и ти искаш можеш да си щастлив,да се радваш на малките неща и да се учиш постоянно.Аз избрах да мисля,че съм станала алкохоличка защото така е трябвало да стане,да изживея нещо,да се преборя с нещо,да се науча на нещо.Тази болест може да ни убие,но и ако успеем да я преборим,може да ни подари най смислените години,всеки ден ние решаваме да пием или не.Колкото до употребата дори и на чаша вино веднъж в седмицата от алкохолик бих посъветвала да не се пие.Рано или късно,ще се предадеш и ще започне всичко от начало.Съвета ми е без алкохол,никакъв в нищо дори и за лек,готвене и в сиропи за кашлица.За алкохолика най доброто е без никакъв алкохол.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 22-08-2018, 10:02 PM |Съобщение 378
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Да съгласна съм с вас. Трети ден без алкохол...
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 7:42 AM |Съобщение 379
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Днес ще бъде труден ден за мен. Довечера съм на събиране и знам, че ще започне да ме измъчва мисълта за "само едната чаша", но усещането ми е, че няма да остане една. Много се притеснявам..... nade11, magisd, вие сте прави, няма как да се науча да пия умерено, защото и аз съм алкохличка и това е факт. Ще се боря и ще опитам изобщо да не пия. Пишете и да се подкрепяме.
 
magisd Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 1:43 PM |Съобщение 380
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Jemjank не пий само днес,само на това събиране,утре ще го мислим.При алкохолика няма ще пия само едно,при алкохолика правилото е ,ако не изпия първата чаша,няма да има запой.Първата чаша е най страшна тя отваря кутията на пандора.Та опитай довечера да не мислиш за пиене.Нахрани се хубаво,дори преяж това убива желанието за алкохол,пиши тук,аз ще наглеждам.
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 3:04 PM |Съобщение 381
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
magisd, благодаря ти. Друго е да знаеш, че имаш подкрепата на хора, които разбират проблема. Ще пиша и ще ви държа в течение.
 
magisd Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 3:37 PM |Съобщение 382
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Подкрепяме те разбира се.И нали разбра не мислим ще пия само едно малко,не трябва да пия първото.Сигурна съм,че стига да искаш ще успееш.Говорим само за едно събиране,докажи си че можеш.Отлагай ако много ти се допие за след час,след два,за като се прибереш .
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 6:55 PM |Съобщение 383
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Знам, че ще бъда горда със себе си утре ако не пия днес. Ще мисля за това. Прегръщам те magisd, въпреки че не те познавам. Засега съм ок
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 10:52 PM |Съобщение 384
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Трезва съм и съм у дома.... Супер е. Лягам. Благодаря за подкрепата!!!
 
magisd Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 10:56 PM |Съобщение 385
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Ами изобщо не го мисли,с времето за себеси разбрах,че сбирките,празниците,купоните по лесно минават без алкохол,само притеснението е по голямо.За мен по страшни са обикновенните дни,стресовите ситуации и скуката.В такива моменти стотици пъти съм се проваляла.Например решавам,че на рождения си ден няма да пия и на пук не пия,но на другия ден нещо дребно прекършва волята ми и хоп всичко се срива.Така,че тази вечер съм сигурна,че ако наистина искаш ще останеш трезва,защото това е въпрос на воля и характер,но за утре и в други ден ще го мислим,как да продължим да сме трезви.Очаквам утре да споделиш колко си горда от себе си,и мога само да ти кажа ,че всяка такава крачка ще ти е все по лесна за напред,трябва само да повярваш,че можеш да си много по щастлива без алкохол.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 23-08-2018, 11:01 PM
 
magisd Дата: Четвъртък, 23-08-2018, 10:59 PM |Съобщение 386
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Сега прочетох писали сме заедно.Ако искаш сподели ,как беше,как се чустваше.Сигурна бях,че решиш ли всичко ще е ок.
 
jenjanik26 Дата: Петък, 24-08-2018, 9:31 AM |Съобщение 387
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Добро утро! Да радвам се, че не пих снощи!!! Как се чувствах ли? Отначало доста зле, по-скоро психически беше проблема, не толкова, че ми се пиеше. Мисълта, че всички си пийват, а аз не бива ме тормозеше, както и идеята, че може би една чаша и толкова..... Нооо удържах и след около час, два ми стана добре. magisd, права си за това, че е много по-важно и днес да устискам, когато не е на инат. Ще видим.... Дано
 
magisd Дата: Петък, 24-08-2018, 9:51 PM |Съобщение 388
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Вярвай,че всичко ще наред и ще бъде.Но съвет от мен намирай си занимания,прави различни неща докъто не откриеш твоето.,започни по лека,лека да вършиш нещата,който си отлагала,без да бързаш ,но ги върши.За да останеш трезва трябва да промениш мисленето си,навиците си,приоротетите,а за да стане това трябва да започнеш от някъде.Чети,спортувай,разхождай се ,радвай се на малките неща само това може да те спаси.Сега в началото не стой гладна,когато ти се допие много яж,храната убива желанието за пиене.Повярвай много по лесно е,когато започнеш да преоткриваш света трезва,защото ако просто си продължаваш по стару му и страдаш по алкохола,стискаш зъби да не пиеш,но нищо друго не правиш си е просто краткотрайна агония,която накрая завършва с провал.Ние алкохолиците спирайки няма какво да чакаме,при нас нещата са или пиеш до живот ,или спираш до живот.Така,че да се стискат зъби,спира временно,или разчита на волята е глупаво,нито едно от тези неща не е решение.Затова,спираме и е нужно да започнем да се учим да живеем отново,да живеем живот без алкохол от който да сме доволни.Всичко друго освен това ,може да доведе до тревост,но рано или късно пробива е сигурен.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 24-08-2018, 10:07 PM
 
jenjanik26 Дата: Събота, 25-08-2018, 9:35 AM |Съобщение 389
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Да усещам, че само със стискане на зъби няма да изкарам дълго. Осъзнавам необходимостта да променя начина си на живот и да си пренаредя приоритетите. Като начало ще се посветя на учене и работа, имам много за вършене и все си намирам оправдания и вместо да седна и да се подготвям за изпита си, аз си пия кротко вечер. Решила съм да променя много неща и вярвам, че ще се справя. magisd, много ми помагаш, Благодаря
 
magisd Дата: Събота, 25-08-2018, 7:22 PM |Съобщение 390
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Аз просто споделям опит,ако с него успея да помогна и на един човек само ,пак бих била много щастлива.Да помагаш е едно от нещата,който ни държи трезви.След,като спреш идва един момент в който изпитваш огромна нижда да помогнеш,споделиш и така помагайки на другите си спомняш,не забравяш и вслушваш в себе си.Защото времето не е от значение,позволиш ли да забравиш защо си спрял,да забравиш колко трудно е било,или какви са последствията можеш много бързо да се провалиш.Така,че вие помагате на мен и аз на вас само така можем да се справим.

Съобщението поправено от magisd - Събота, 25-08-2018, 7:24 PM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.