Добре дошли! - Page 30 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
magisd Дата: Събота, 08-09-2018, 7:25 PM |Съобщение 436
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Наде аз също ти се възхищавам,защото знам колко е трудно да признаеш,че си ударил дъното,знам колко отчаян трябва да си,за да посетиш сбирка на АА или да се включиш онлайн.Възхищавам ти се,защото знам колко не му пука на алкохолика за собствения му живот и колко трудно е когато си изгубил контрол над всичко,да събереш сили да се бориш.Знам,какво е и да нямаш подкрепа в къщи и да живееш с пиещ.Възхищавам се на волята ти за живот,по света има милйони алкохолици,но истината е,че по голямата част от тях губят битката,не намират пътя .Затова е важно човек да го открие този път и да го следва ден,след ден.Дори и един ден да се изгуби ,да кривне,той вече знае,че изход има и,че ако найстина иска винаги може да поеме отново по него.

Съобщението поправено от magisd - Събота, 08-09-2018, 7:27 PM
 
nade11 Дата: Събота, 08-09-2018, 9:55 PM |Съобщение 437
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Маги, благодаря ти за милите думи.
Ти беше човекът, който ме подкрепяше в първите ми стъпки.Никога няма да го забравя.Бог да те благослови!
Трудно ми беше - да.Трудно и ужасно тежко да призная пред себе си.Признах си!Започнаха малко по малко да извират сили.Не беше от волята ми.Не беше от хората около мен.Търсех и намерих.Сега ми изглежда невероятно, но съм благодарна за всеки изминал ден.
Благодарна съм на Висшата ми сила, на онова Добро, което винаги е било до мен, но аз не съм искала да знам, докато пиех.
Благодарна съм, че ви открих!
Благодарна съм, че ми помагаше в трудното ми начало по пътя на трезвеността!
Благодарна съм на Програмата на АА!
Благодарна съм, че се престраших и превъзмогнах най-вече себе си, а после и всеки и всичко, което препречваше пътя към възстановяването ми, и започнах да посещавам сбирки.
Страха, гнева, негодуванието изяждаха душата ми.
Надявам се да намираме пътя към доброто и истинското вътре в нас и около нас.
С всеки изминал ден намирам повече вяра, която ми помага да Обичам - живота, хората и света.

Лека, спокойна и трезва вечер!
 
jenjanik26 Дата: Неделя, 09-09-2018, 8:54 AM |Съобщение 438
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
nade11, ти кои сбирки посещаваш онлайн? Искам да си изтегля голямата книга на АА, може ли някой да ми прати линк? Иначе се старая да съм трезва, но усещам че съм много лабилна и постигам всичко с воля и усилия(т. е. малко ми трябва да се проваля и често съм на ръба да посегне). Ако продължавам така без да действам в посока духовна промяна ще се издъня, сигурна съм.... Един път досега посетиха онлайн сбирка и повече не съм...... Знам проблема си е мой, никой не ми е виновен. Затова питам тук. Между другото искам да вметна, че и моят мъж пие, но той има контрол върху това, за разлика от мен.Той ме подкрепя в решението ми и не ми пречи, нооо и в къщи постоянно има алкохол и това не мога да го променя. Може би е по-добре да свиквам с това. Приятна неделя на всички!
 
nade11 Дата: Неделя, 09-09-2018, 10:52 AM |Съобщение 439
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Здравей jenjanik26, на 24 стр. в тази тема съм споделила своя опит със сбирките през Skype.
"Голямата книга", както и "Живот в трезвеност", и други материали можеш да си изтеглиш от началната страница на сайта.От дясната страна, от където влизаш във "Форума" има и други бутони - над бутона за "Форум" избираш "Литература на АА".
Надявам се да бях полезна.

Приятен, спокоен и трезвен ден!
 
magisd Дата: Неделя, 09-09-2018, 8:05 PM |Съобщение 440
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Наде сподели с нас,как се чувстваш в АА,как е да имаш спонсор?На мен ще ми е интересно,а на някой може да помогне.jenjanik26,правилно си се ориентирала.Прочети книгите,прочети и всичко за болеста в нета ,чети истории,и изобщо всичко.Нищо няма да загубиш от прочита,най малкото ще имаш обща колтура,какво е алкохолизма,развитие и последствия.Онлай можеш да посетиш някоя сбирка,в началото на трзвеността ми на мен много ми помогнаха.Само за няколко дни,чух толкова истории,тъжни,страшни,фатални,само весели и хубави нямаше.Някак там ме стреснаха,уплашиха,не исках и аз да преживявам това което някой от тях.Стъпките някак не ги разбрах,минавах ги ,но не вниквах на дълбоко,затова започнах да се променям аз самата,да измислям свой си стъпки,свой си правила,така,че света пак да го виждам поносим ,дори хубав.
 
shundi Дата: Понеделник, 10-09-2018, 11:21 AM |Съобщение 441
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Тук съм...но само чета какво пишете
 
jenjanik26 Дата: Понеделник, 10-09-2018, 1:21 PM |Съобщение 442
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Започнах да чета книгата "Живот в трезвеност"..... Намирам отговори на много от въпросите, които си задавам и четейки се убеждавам, че аз съм алкохолик..... Това доста ми помага
 
shundi Дата: Вторник, 11-09-2018, 10:07 AM |Съобщение 443
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
ТАя висша сила само на мен не помогна...:Д
 
tanyaivanova061984 Дата: Вторник, 11-09-2018, 7:55 PM |Съобщение 444
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
И на мен Шунди.
Здравейте на всички. Аз започвам с гордо вдигната глава и приключвам с ниско наведена.
Издържам по 3-4 дни, аз никога не съм пила повече от 200-300 гр уиски. Пия това количество и си лягам. Нямам необходилост от повече, но с времето ще стане по-зле. Успех на всички, независимо в какво вярват и на каква сила се осланят.
 
magisd Дата: Вторник, 11-09-2018, 10:14 PM |Съобщение 445
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Приятели разсмяхтеме с тази виша сила,която само на вас не помага.Аз лично,ако трябва да съм честна религията я смятам за измислица за лесен контрол над хората.Съвсем не съм убедена,във виши сили,енергий и тн.Но истината е,че човек има нужда да вярва в нещо.Всеки човек,дори и най големите неверници в трудни и тежки моменти се сещат за Бог,виша сила или всякакви такива.По лесно е когато вярваш,някак не се чувстваш сам,аз почитам христянските празници,някак са ми,като традиций ,хубави,топли,приятни.Харесвам и идеята на самото христянство,но някак мисля,че не може това да е.Но пък вярвам,че има нещо по велико от нас,така ми се иска,успокоява ме тази мисъл.Така,че не приемайте толко буквално идеята за Виша сила или Бог,ако не са ви на сърце.Ако очаквате да стане чудо,и да спре да ви се пие ей така няма да стане.Хората одавна са го казали,помогни си сам,за да ти помогне и Бог.Така,че приятели действайте.Според мен вие се проваляте защото не си признавате,че сте алкохолици,не вярвате в това,и не вярвате в себе си.Танче,никакво значение няма по колко пиеш,това,че не пиеш още по литър не те прави нормален пияч.Не търси оправдания,колко и кога,а повярвай това ,че пиеш всяка вечер хич не е ок.
 
tanyaivanova061984 Дата: Сряда, 12-09-2018, 7:08 AM |Съобщение 446
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Точно така е, magisd.
Истината е, че признаваме и го знаем някъде вътре в нас, но не ни се иска да е истина и точно там е проблема. През последната година, колко бутилки изхвърлих, убедена че така е правилно, но след дни отивам и си купувам нова. Мъжа ми съшо е против това да пия и имаме скандали от време на време. Той е убеден, че имам проблем. И, както очаквате дори си крия бутилката от него.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 12-09-2018, 7:51 AM |Съобщение 447
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Аз също искам да се присъединя към мнението на Маги:"помогни си сам, за да ти помогне и Бог". Не мисля, че каквото и да било в живота се случва без да полагаш усилия, човек винаги се бори, за да постигне. Няма как..... Пиейки се оставяме да се носим по линията на най-малкото съпротивление, защото така ни е лесно, което в последствие се обръща като бумеранг срещу нас. Сигурна съм, че пиенето на алкохол всяка вечер не е нормално, убедена съм в това. Просто трябва да го приема и да живея с това. В противен случай края на филма е страшен.... tanyaivanova061984, shundi, горе главата ще се справите
 
shundi Дата: Сряда, 12-09-2018, 9:17 AM |Съобщение 448
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Пиенето на алкохол всяка вечер не  епроблем ако пиеш по 50 мл
ако започнеш да се наливаш и да увеличаваш тогав ае проблем, дядо ми от 20 годишен всяка вечер си пиеше по 1 ракия доживя до 85 не беше алкохолик.
 
shundi Дата: Сряда, 12-09-2018, 9:38 AM |Съобщение 449
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Аз съм се справил, не пия, и не ми се пие, но и нищо не ми се прави...пълна тъпотия е всичко.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 12-09-2018, 11:29 AM |Съобщение 450
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
За да се справиш изцяло може би трябва да потърсиш смисъла в други важни за теб неща, които те карат да си щастлив и успял. Аз не съм критерий и не мисля че съм се справила с проблема, просто разсъждавам. Колкото до пиенето всяка вечер разбира се че нямам предвид 50гр.ракия или 1 чаша вино.... Визирам проблема с контрола върху изпитото количество.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.