Добре дошли! - Page 31 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
jenjanik26 Дата: Сряда, 12-09-2018, 11:33 AM |Съобщение 451
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Ако си спрял алкохола и е минало достатъчно време, за да отшумят абстинентните симптоми и въпреки това ти е апатично и нищо не ти се прави, консултира се с лекар, може проблема да е другаде.
 
shundi Дата: Сряда, 12-09-2018, 11:45 AM |Съобщение 452
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Ми аз ходих при специалист в Благоевград, оказа се че не съм алкохолно болен според него, това което съм имал явно не са били асбтиненции, а нервни сривове...но не ми е апатично, просто пълна тъпотия отвсякъде!
 
shundi Дата: Сряда, 12-09-2018, 11:45 AM |Съобщение 453
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Като си пийвах бирата поне се случваха някакви неща, сега пълен застой.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 12-09-2018, 1:59 PM |Съобщение 454
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
В такъв случай ти си щастливец, не си болен, но трябва да промениш сам живота си и да направиш така, че да ти се случват неща и без биричка.
 
nade11 Дата: Сряда, 12-09-2018, 2:24 PM |Съобщение 455
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Здравейте,
първата ми сбирка на АА на живо беше точно преди месец.Било е на 10-ият ден от трезвеността ми.
    Бях разказвала тук за моите първи дни; за помощта, която намерих в личните ви истории.Срещнах подкрепа, защото имах с кого да споделя как се чувствам, страховете си, емоциите, които изпитвам.
Изпитвах необходимост от помощ.Знаех от изчетените материали, че няма да се справя сама.Бях се заканвала толкова пъти, че няма да пия, че ще намаля количествата, които пиех...какво ли не си е измисляла болният ми ум и душа, като извинение през последните години, за да си сипе и изпие питието, което водеше и до второ и до следващите дни, в които ми се допиваше и пиех.Не съм се замисляла , но са повече от 10 години, в които съм си "употребявала", а по някое време вече не можех да си контролирам употребата на алкохол...
    Стигнах моето си дъно.Взех решение.Започнах да чета.Попивах много информация първите дни - по над 10 часа на ден четене - личните истории в сайта, Голямата книга, Живот в трезвеност.Видях една тема на July  за "Дванадесет ежедневни действия..." помагаше ми много в първите дни на трезвеност.Започнах да се обръщам към Бог, когото отдавна бях загърбила като последствие от душевната разруха, която ми беше причинил алкохола - моята единствена "патерица" през последните години.Молитвите, и това да оставя собствената си воля и да приема, че има някой и нещо, което може да ми помогне, ми вдъхваха спокойствие и опование.Появи се и magisd  , която ми помагаше със своя опит и подкрепа.
    На 3-ият ден от трезвостта ми реших да посетя сбирка.Сблъсках се с ужасно отношение от страна на човека до мен, но това не ме разубеди и стигнах до адреса.Оказа се, че групата е на нов адрес...не се обезкуражих!Знаех, че дори самата разходка ми помага неимоверно.
    На следващият ден влязох на сбирка през Skype.От другата страна имаше хора, които открито и спокойно споделяха опита си с коварната болест.Говореха спокойно, смееха се, изслушваха се, помагаха си по един различен начин - даваха личните си примери, разказваха за своя опит, с което помагаха на останалите като им вдъхваха надежда и сила.
    До края на седмицата продължих да влизам през Skype в сбирките онлайн.Помагаше ми да оставам трезва. Слушах хората, попивах опита им - все едно аз говорех за себе си.Обнадеждавах се, че има изход.
    Седмица след първият ми (неуспешен)опит за сбирка - отидох на сбирка на АА.Притеснявах се какви ли ще са хората там, как ли ще мине, какво ли се изисква от мен.С изумление и успокоение установих, че всички до един са като мен и теб, като съседа, като колегата - напълно нормални, прекрасни, спокойни и усмихнати хора.Приеха ме доброжелателно.Бяха благосклонни.Държаха се приятелски.
    Благодарна съм на Бог!
    Благодарна съм на всички вас тук, които ми помагате неимоверно със споделеният си опит!
    Благодарна съм, че разбрах и стигнах до АА!Това ми помага.Мога да започна да работя върху себе си, и малко по малко да вървя към възстановяването си.
    Благодарна съм на спонсора ми!Прекрасен човек, който ми помага всеки ден.Човек, който споделя своя опит, за да ми помогне да намеря своя път.Помага ми да преодолявам ежедневнят стрес, гняв, страх, негодувание, критика, безпокойство и т.н.
    Всичко това - като едно букетче от помощници - ме учи всеки ден на едно различно отношение към себе си и към другите.
    Спокойствие, благодарност и щастие ме вдъхновяват с всеки изминал ден.Светът около мен става по-различен, по-цветен и по-прекрасен.

П.П.Не пропускам сбирка от онзи ден насам.Помага ми да съм сред хора, които са със същите проблеми.Помага ми, че си помагаме взаимно, споделяйки опит, сила и надежда.

Слънчев, усмихнат и трезвен ден ви желая! smile


Съобщението поправено от nade11 - Сряда, 12-09-2018, 3:00 PM
 
July Дата: Сряда, 12-09-2018, 6:16 PM |Съобщение 456
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
nade11, благодаря за споделеното smile
 
magisd Дата: Сряда, 12-09-2018, 8:35 PM |Съобщение 457
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди,то и аз познавам една баба пие всяка ситрин по 20 гр.ракия за лек,но за съжаление никой тук не е,като бабата,или дядо ти.Тук никой не пие по едно,и щом е тук явно има проблем.Другото което е ,апатията,депресията,тревожността могат да изчезнат след време Без алкохол(което ти не си даваш),но могат и да не изчезнат изобщо,което не омаловажава проблема с алкохола.Аз останах тревожна и депресирана и след,като спрях да пия,но това не означава,че не съм алкохоличка.Лекуваш отделно всеки проблем,единя не изклпчва другия.Казваш друго си беше ,като си пиех бира,имаше какво да се прави,тези думи сами говорят за проблем.Защо не пиеш чай,и пак да правиш същите неща щом не си зависим.Защо само алкохола ти носи удоволствие,замисли се.Празен си,тъпо ти е ,скъчно и напрегнато ,не защото имаш абстиненция,а защото това,което правиш се нарича сух алкохолизам.Не пиеш,но не се променяш,не се лекуваш,не признаваш,че имаш нужда от помощ и страдаш.Спираш и почваш,постоянно защото дълбоко в себе си ти искаш да си пиеш,не да се лекуваш.Така поне мисля аз,защото ми е познато.Наде благодаря за разказа,давай все така смело напред.
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 6:58 AM |Съобщение 458
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Аз един път бях попитала във форума, как точно мога да разбера дали съм алкохолик или пияница. Маги ми отговори много ясно, а именно да пробвам да пия по една чаша в продължение на дълго време..... Ами не ми се получи и си отговорих за мен. Шунди ти пробвал ли си?
 
shundi Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 7:45 AM |Съобщение 459
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Да аз съм способен да се контролирам примерно месец
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 8:55 AM |Съобщение 460
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
И след месец губиш контрола така ли?
 
shundi Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 10:08 AM |Съобщение 461
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
МИ не, то е тормоз стискам зъби , последно отрких , че 3-4 бири на ден е по-добре, защото иначе стискам зъби 1 месец и после осиране, сега не пия нищо, да видим до кога
 
nade11 Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 11:33 AM |Съобщение 462
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Шунди, ти сам си отговаряш с въпроса, който си задаваш.
Маги ти е писала, и го обяснява съвсем просто и разбираемо.
Твоето прилича на вид мазохизъм.Оплакваш се от себе си, молиш за помощ, поемаш в една посока, която смяташ за правилна и след това се връщаш назад, от което страдаш.Когато си готов и решиш, че искаш да се променяш може да намериш правилният път и начин за теб самият.
Ако смятам, че нямам проблем - не тръгвам да го решавам и обратното.
На мен стискането на зъби не ми е помогнало.
Помага ми работата върху мен самата.Осъзнаването на проблема.Признанието пред себе си.
Болест е!
Ако лекарите ми кажат, че съм болна от нелечима болест какво ще направя?!?Дали ще реша да стискам зъби, да се осирам, да чакам, да се влошавам...Имам ли желание и предлаган лек за болестта си - бих се лекувала.
И моите дни не са само "цветя и рози", но животът се живее по-добре без алкохол.

Приятен, оптимистичен и трезвен ден от мен!


Съобщението поправено от nade11 - Четвъртък, 13-09-2018, 9:15 PM
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 4:04 PM |Съобщение 463
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Шунди щом като е жива мъка за теб и можеш да се контролираш, значи може би не трябва да се насилваш. Защото и самовнушението може да е пагубно. Ти стискаш зъби да не пиеш един месец и после юруууш, както става със всички забранени неща. Незнам така мисля. Може другите да ме критикуват за изказването
 
magisd Дата: Четвъртък, 13-09-2018, 9:05 PM |Съобщение 464
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди ти си пробвал месец да пиеш само по една бира и не става,значи за мен е ясно.Даже съм сигурна,че когато я отвориш ти идва да литнеш,но когато изпиеш и последната глътка положението става по кофти и трудно от колкото преди нея.Издържаш месец,може да можеш и два,но факт накрая се усираш.По добре ти е с 4,а ако питаш мен най добре с 6.Знам ,какво искаш да чуеш,но аз няма да ти го кажа.Тук сме за да си помагаме,и в този дух ще ти кажа истината,която аз виждам.От началото,откакто пишеш до сега,ти самия не си наясно какво правиш,защото не искаш да признаеш проблема.От това,което пишеш до сега,ти си непостояннен в непиенето си.Издържаш ден,два,пет пиеш една бира,продължаваш,и тн.Аз мисля,че имаш проблем с алкохола,затова и толко се объркваш тук,кога пиеш и кога не,по колко пиеш също увеличаваш намаляваш.Не твърдя,че си алкохолик,а че имаш проблем с алкохола,който ако не решиш работа няма да свърши добре.Още в началото ти казах,тук каквото ни кажеш,на това вярваме,но ти трябва да си честен със себе си колко и кога пиеш,защото и тогава от не съм пил от месец се оказваше,че пиеш по бира,две....Ще повторя,човек нямащ проблем с алкохла,може да си пие по бира всяка вечер с години ии дори да я пропуска,алкохолика може извесно време,но брой часовете до нея,страда когато свърши и рано или късно се усира,което едва ли щеше да е такъв проблем,ако не му се искаше и следващата вечер да се усере,и по следващата.Та може да се помогне на човек искащ помощ,иначе не става.Ако просто искаш да чуеш не си алкохолик,лекар вече ти го е казал,но виждам още не смееш да си пиеш с чиста съвет,и е ясно защо.Защото дълбоко в себе си знаеш,че не е вярно,че проблем има,затова си още тук.Аз лично искам да ти помогна,защото знам че човек с проблем с алкохола монава тази фаза,в която змае за проблема,но постоянно търси оправдания,логика,че и извинение за пиенето си,и му се иска да чува,луд ли си ти нямаш проблем,но аз няма да ти го кажа.Да пиеш по двулитровка,две(ти си писал,че по толко пиеш)всяка вечер от години не е нормално.А ако когато ги спреш изпадаш в положение да стискаш зъби за да не пиеш,по ясно здраве му кажи.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 13-09-2018, 9:10 PM
 
jenjanik26 Дата: Петък, 14-09-2018, 8:45 PM |Съобщение 465
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Хора къде сте? Няма ви... Пишете. Аз съм добре засега, ще гледам филм и лягам, но днес много ми се събра на работа и без малко да си купя винце да удавя мъката.... Даже тръгнах към магазина с ясното намерение да си купя и по пътя се разколебах. Казах си "защо да почвам утре отначало??" Това да си призная не ми се е случвало досега и се радвам, за мен е малък напредък. Приятна вечер и прекрасна събота и неделя
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.