Добре дошли! - Page 34 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
vladimir_gr1gorov Дата: Сряда, 19-09-2018, 4:48 PM |Съобщение 496
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здраейте. НА 32 години съм, пия от 17 годишен. Като по-млад наблягах на твърдия алкохол, но в последните 2-3 години съм основно на бира. Та до скоро не съм си и помислял че имам проблем с алкохола въпреки, че след тежки вечери и при кофти махморлуци съм си мислил за отказване. Май месец бях на рожден ден, пих ракия, после уиски, много весело цяла вечер и страшно наливане, не знам колко точно съм погълнал но може и да е около литър концентрат, което за мен (а и не само) си е страшно много. Последва много тежък махмурлук - 3 дни, като първия здраво повръщане, вечерта високо кръвно, тревожност, абе много зле. До лекарска помощ не съм стигал, но тогава си дадох сметка че това не е нормално и случайно или не попаднах на един от многото канали в Ютуб, които проповядват спиране на алкохола. ХАреса ми, започнах да гледам клипчетата на конкретния човек, а те са много и така в ума ми се зароди идеята да спра алкохола поне временно. Информирах се и се мотивирах от тези клипове, дадох си сметка колко ми е взел през годините, колко съм си навредил пиейки и т.н. Осъзнах също и че съм в най добрия случай проблемен пияч и често изпитвам затруднения да спра да пия, веднъж почнал. Дадох си сметка, колко пъти отивам на кръчма, бар, или пъб с мисълта да изпия 2-3 бири, а накрая изпивам 7-8 бири и на другия ден се чувствам като парцал. Осъзнах колко често се случва това. И така набелязах си дата, сватбвата на мой приятел и си казах че след нея няма да близна алкохол в продължение на 3 месеца и ако ми хареса резултата, може да продължа трезвеността и по-дълго. Цялта ми беше да сваля няколко кила, да прочистя съзнанието си и да повиша себеуважението си. Да ама не, неприятно се изненадах от факта че издържах точно една седмица. И така понеже наруших обета на седмия ден, реших да пийна и на 8ми и на 10тия (снощи). Не съм се напивал, става дума за 3-4 бири , но ми стана гузно и се отвратих от себе си. Честно казано не очаквах да ми е много трудно да удържа на думата си, а тя каква стана. Самочувствието ми идва(ше) от факта, че след много неуспешни опити успях да спра цигарите по-рано тази година. Както по-горе писах, никога не съм се имал за алкохолик, тъй кАТо не пия всеки ден, никога от сутринта и много рядко сам, почти винаги в компания, но това не променя факта, че съм от хората които могат без да пият, но изпият ли едно, след 2ро, 3то и т.н. до напиване. А махмурлуците взеха да стават тежки и все по-неприятни, та накратко това е историята ми, малко дълъг стана поста, искам само да добавя, че съм от Русе и въпреки, че засега нямам желание да посешавам сбирки (искам сам да се справя с проблема), ще ми е приятно да обменям опит и нформация тук във форума. А и освен това в моя град сбирки май няма така или иначе, което ме озадачи, все пак е голям облстен град. Както и да е, благодаря за вниманието, надявам се някой да се разпознае в поста ми и да съм бил полезен на някого, ако имате въпроси питайте.
 
psyxoo Дата: Сряда, 19-09-2018, 6:04 PM |Съобщение 497
С опит
Група: Потребител
Постове: 22
Статус: Извън линия
Здравей  @vladimir_gr1gorov и аз като теб от скоро съм регистриран във форума и мисля че имам проблеми със алкохола и искам да си помогна. И аз не съм точно алкохолик да пия от сутринта ракия и да не изтрезнявам по цял ден но се усещам че съм тръгнал на там и сега е момента да се спра във няква предфинална фаза съм и ако не се спря сега после ще е още по трудно. Проблема е че почнах и след нощите смени сутрин да пия по 4-6 бири а почне ли се сутрин и вечер още малко и почва се запълва деня. На мен за сега форума ми е достатъчен да има хора с подобен на моя проблем да чета и пиша от време на време някакви размисли, просто ако почна да говоря с приятели които нямат проблем с пиенето ти казват спри се не е добре и до там и аз не съм разбрал още дотолкова проблема от алкохола, ама имам страх и не искам да виждам по сериозни последствия а за това ще пиша след малко така и така съм почнал целта на регистрацията ми във форума.
 
the_last_boyscout Дата: Сряда, 19-09-2018, 7:01 PM |Съобщение 498
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Здравей, psyxoo, аз съм горния потребител. Това което мога да ти дам като съвет е да опиташ изцяло да спреш пиенето. И не само да опиташ а да вложиш 100 процента от себе си за постигането на целта. Защо да чакаш да удариш някое дъно(дъна има много, винаги може да е по-зле) ?  Алкохолът е отрова и води до пристрастяване, ограничаването на количеството е трудно и си е мазохизъм. За такива като нас не работи. ЗА такива като нас, които са склонни да прекаляват и не знаят кога да спрат, по-лесно и разумно е да се спре тотално приема на алкохол. ТРудното почва след това, защото вредните навици трябва да се заменят с полезни. Човек трябва и да се научи как да се справя с дразнителите. Примерно след тежък или напрегнат ден на работа, нормално е да ти се пие. Трябва да имаш готов план, какво да правиш. Книги, Спорт, някаква медитация, нещо трябва да се прави. Аз нямах готов план как да реагирам след стресов ден и си позволих една бира, после 2ра и 3та и 4та... и сега пак съм на ден 1. Успех ти желая и те съветвам да не чакаш нещата да се влошат.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:10 PM |Съобщение 499
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Как сте хора? Малеее тази вечер много ми се искаше да пиййна една чаша вино.... Но устисках и стана късно, т. Е. Ще лягам. Ужас става все по -трудно
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:16 PM |Съобщение 500
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
the_last_boyscout, добре дошъл в клуба! Ясно е, че всички тук имаме проблем, дано успеем взаимно да си помогнем!!!
 
magisd Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:18 PM |Съобщение 501
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Здравейте ,някой беше писал за мравучкането по тялото,това е от алкохола и за съжаление не минава за ден ,два.Имала съм ги след всяка абстиненция,последния път минаха след месеци.Колкото до съня връща се,бавно,но се връща.Не ви съветвам да прибягваме до хапчета,те са по коварни и от алкохола.Заместването,на едно лошо нещо с друго не е решение,а по скоро бързо може да стане двоен проблема.Атаракса съвсем не е толкова безобиден,колкото го изкарват,а за другите психотропни от рода на лексотан,ривотрил,ксанакс да не говорим.Аз лично съм пила атаракс и с него се чувствам точно ,като на две малки.Така,че внимавайте.Успех ви желая и приятна трезва вечер.
 
the_last_boyscout Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:42 PM |Съобщение 502
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
jenjanik26,  Здравей, добре заварил. Надявам се да има с какво да съм полезен във форума, въпреки че не съм трезвеник (засега), доста време и усилия вложих през последните месеци в това да науча повече за зависимостите, и за борбата с тях, както и по-конкретно за алкохола и вредата, която той нанася не само върху тялото, но по-лошо върху душата и ума.
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:44 PM |Съобщение 503
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
magisd, много съм съгласна с теб относно психотропните вещества. Аз самата съм лекар, анестезиолог и добре знам как въздействат на централната нервна система и колко е гадно.... А влезеш ли в порочния кръг няма излизане. Имам наблюдения върху какви ли не зависимости и мога да кажа, че медикаментозните са едни от най-коварните, а в комбинация с алкохола дори убийствени!
 
jenjanik26 Дата: Сряда, 19-09-2018, 8:46 PM |Съобщение 504
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
the_last_boyscout, благодаря, че си тук. Ще се държим и ще си помагаме кой с каквото може
 
shundi Дата: Четвъртък, 20-09-2018, 6:35 AM |Съобщение 505
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Колкото повече толкова повече, реадвам се че се съживява форума, ще стане работата!
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 20-09-2018, 10:03 AM |Съобщение 506
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Как сте днес?
 
shundi Дата: Четвъртък, 20-09-2018, 11:35 AM |Съобщение 507
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Ми добре съм аз след работа съм на тренировка, пие ми се бира две не виждам...
 
tanyaivanova061984 Дата: Петък, 21-09-2018, 8:13 AM |Съобщение 508
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Здравейте на всички! Аз отново се чувствам отвратително, защото се поддавам на искушението и постоянно правя грешки..:(..И да рева сега, само аз съм си виновна. Мъжа ми се сърди и не ми говори, защото снощи толкова много се напих, че дори не помня детето кога си е легнало и аз ли я сложих да спи. Отвращавам се от себе си! Много е коварен този алкохол. Ще ми вземе семейството и ще ми отнеме щастието и живота, ако не се взема в ръце и не започна да се променям. Преди 5 минути изсипах за пореден път уискито в мивката. Много искам да спра да пия, наистина. Защо се поддавам, чувствам се слаба и без воля. Много обичам мъжа си и ми е изключително болно, че му причинявам това. Затворила съм се в някакъв мои свят и не допускам никого в него. От много време сме като непознати. Той се прибира от работа, аз съм заета с компютъра и с чашата. Виждам вече, как света ми се разрушава бавно и мъчително. Знам, че ще ме разберете и се възхищавам на всички, които успявате да удържите тази коварна напаст далеч от вас. От доста време се каня и си обещавам, че ще спра и дори ще отида на сбирка или ще се включа онлайн. Не го правя обаче и само пиша празни приказки и обещания. Днес е петък и ще проверя, дали има онлайн такава и докато съм под влиянието на алкохола все още и имам желание, ще се включа. Няма да го отлагам, защото пак нищо няма да направя. Моля ви, не спирайте да пишете!
 
shundi Дата: Петък, 21-09-2018, 8:22 AM |Съобщение 509
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Споко Танче, това е част от лечението според мен, и аз вчера пих бира, не съм прекалявал, но е провал днес отново е ден 1....болестта е гадна, ужасна...
 
tanyaivanova061984 Дата: Петък, 21-09-2018, 8:26 AM |Съобщение 510
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Оф, Шунди направо е отвратително чувството на вина, след като си се осрал буквално. Имам чувството, че само ние се излагаме и даваме празни обещания. И на мен ми е прекалено с тези висши сили и всичко ми звучи, като някаква секта, но явно помага. Ще трябва да превъзмогна себе си и да опитам.
Имам чувството, че във вените ми тече не кръв, а уиски. И ми е лошо днес и ми се гади. Нищо не ми се прави. Искам да се скрия в дън земя и никой да не натъжавам. Ей така, в някой ъгъл да се свия и да се самосъжалявам, като нищожество.


Съобщението поправено от tanyaivanova061984 - Петък, 21-09-2018, 8:32 AM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz