Добре дошли! - Page 4 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Page 4 of 9«12345689»
Forum moderator: elica 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
July Дата: Петък, 09-06-2017, 8:41 PM |Съобщение 46
С опит във форума
Група: Администратор
Постове: 269
Статус: Извън линия
Здраврй redimido,
в последната година от моето пиене, аз не пих нищо повече от бира. Въпреки това се чувствах ужасно.
Разбирам, че при теб не е ужасно, но го мислиш. Наистина не зная дали си като мен.  По - долу ще поместя цитат от нашата книга Анонимни алкохолици.  Главата е "Още за алкохолизма". Може би ще е полезно да опиташ това, което предлагат там и така да  достигнеш сам до отговорите, които биха ти помогнали : 
Quote
Ако някой, който не може да контролира пиенето си, успее да се промени и да пие като възпитан човек, ние му сваляме шапка. Един Господ знае колко усилено и дълго сме се опитвали да пием като другите хора!
Ето някои от методите, които сме опитвали: да пием само бира, да ограничаваме количеството на напитките, никога да не пиеме сами, никога да не пием сутрин, да пием само в дома, да не държим напитки в къщи, да не пием в работно време, да пием само на гости, да пием бренди вместо уиски, да пием само вино, да подадем оставка, ако се напием на работа, да заминем на пътешествие, да не заминем на пътешествие, да обещаем завинаги да се откажем (с или без тържествена клетва), да правим повече физически упражнения, да четем вдъхновяващи книги, да отидем на оздравителен лагер или санаториум, доброволно да се подложим на лечение в психиатрична клиника - бихме могли да продължим този списък до безкрайност.
Ние не искаме да обявяваме когото и да е за алкохолик, но вие сами можете бързо да си поставите диагнозата. Идете до най-близкото барче и се опитайте да пиете контролирано. Опитайте да пиете и да спрете внезапно. Опитайте да направите това повече от един път. Няма да ви отнеме много време да разберете дали сте откровен със себе си по този въпрос. Струва си да получите нервна криза, ако по този начин можете напълно да опознаете собственото си състояние.
 
milenakostova90 Дата: Вторник, 31-10-2017, 4:56 PM |Съобщение 47
Новак
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте опитах се да съзадам тема, но не се получи. Имам нужда от помощ или съвет или и двете. Моята майка има приблем с алкохола. От няколко години насам се превърна в нещо много сериозно. Случва се да е ходила нетрезва на работа, да се прибира от работа, в нетрезво състояние. В последно време се е стигна до там че е крала от работното място алкохол ( работи в магазин ) . Направиха и няколко компромиса защотото въпреки тези отрицателни черти те я ценят защотото е добър работник, не е комфликтнаи винаги е готова да върши услуги. Опитах се по всякакви начини да достигна до нея . Круех и изливах бутилки, птевърнах се почти като нейн пазач. После се опитах с цел да предотвъртя кражби да и осигурявам уж контролирано ит мен алкохол в малки количества. Имаше ефект но втеменен. Живота е кошмар във вечен страх. Не мога да започна свой живот да се отделя за да заживея самостоятелно, защотото се страхувам как ще се оправи. Моля ви ако има някой който може например да поховри илинда и напише нещо или нз , нешо което да предизвика ефект. Благодаря ви.
 
magisd Дата: Понеделник, 06-11-2017, 2:01 PM |Съобщение 48
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
Здравей Милена,видях,че никой не ти е отговорил и реших да пиша.Не знам до колко мога да съм ти полезна,но не се сещам за друг варянт освен майкати сама да поиска помощ .Ако тя сама не осъзнае,че има проблем,няма как да и се помогне.Опитай да поговориш с нея,да я убедиш да посети няколко онлайн сбирки на АА,дори и да смята,че тя няма проблем обясни и,че нищо няма да изгуби ако послуша историите на хората.Там ще чуе какво отнема алкохола,може да се припознае в някоя от историите и има шанс да се замисли,до къде може да стигне.Предполагам,няма да приеме идеята с отворени обятия,но ти трябва да си категорична,че ако не положи усилия,ще остане сама.Не се сещам за друг начин освен,четенето на книги и матеряли за проблема и слушането на себеподобни,което да може да предизвика желание за промяна.Надявам се,ако има някой с по добри идей и съвети да пише.Успех ви пожелавам.
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 12:00 PM |Съобщение 49
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Здравейте!Казвам се Таня и съм на 33 години.
От известно време започнах да осъзнавам,че имам проблем с алкохола и търся решение и помощ ,за да се справя с него.В тийнеджърските си години ,както повечето млади и диви хора,се събирахме с приятели и пихме.Тогава определено не беше проблем,защото когато исках да спра,го правех без проблем и умеех да се контролирам.Като цяло в живота си съм срещнала изключително много трудности.Майка ми и баща ми починаха,в последствие дълги години се борехме за дете с мъжа ми.
Сега имам всичко,страхотен и любящ мъж,едно прекрасно момиченце,което няма още две годинки.Но пия!Защо го правя и аз не знам.Все съм неразбрана,все някой друг ми е виновен и задължително трябва да се налея с алкохол.Така ми олеква.Първите месеци не употребявах алкохол,нямах време,а и нужда.Какво обаче се случи,не мога да си обясня.От около година пия почти всяка вечер.В много от случаите съжалявам на другия ден и си казвам КРАЙ.Но не!Вечерта пак си сипвам и така се въртя в един порочен кръг.Усещам как мъжа ми се отдалечава от мен,караме се почти постоянно,защото той когато се прибере от работа аз вече съм си наляла поредното уиски.Отивам до магазина,купувам си 4-5 ред була,уиски винаги има на линия и се почва.Докато не изпия ред була не спирам.Буквално изпивам по половин бутилка уиски.
Днес за пръв път изпитах желание да пия и на обяд,уплаши ме това ново желание и се регистрирах тук.Опитвам се да устискам в момента.
Надявам се да успея и не само днес и утре,а завинаги.
Ще се радвам да комуникирам със себеподобни.Стискайте ми палци да не отида до магазина...
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 12:39 PM |Съобщение 50
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
Добре дошла Таня.В темата на nadejda-posledna сме дали съвети,като за начало,погледни ги за да не копирам.Успех ти желая и пиши и питай,споделяй винаги когато имаш нужда.При мен това помогна много.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 12:40 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 1:11 PM |Съобщение 51
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Благодаря!
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 1:30 PM |Съобщение 52
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
За нищо!Нека не ходим до магазина днес.Опитай да не мислиш за пиене,играй с детето,изведи го на разходка,пиши тук.Гледай и да не оставаш гладна,когато човек е нахранен при някой убива желанието за пиене.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 1:32 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 1:48 PM |Съобщение 53
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Все още не съм посетила магазина..:).Играем си с детето,сега излизаме и до довечера няма да съм в къщи.Обикновено сядам вечер,днес ще пиша тук или ще си измисля друго занимание.От сега обаче си мисля за утре.Ще имаме гости,свекъра и свекървата ще идват ,а ние със свекъра сме чудесна дружина на масата с чаша ракия в ръка.Как ще устискам не знам,но това утре ще го мисля.
Още веднъж благодаря!
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 2:02 PM |Съобщение 54
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
Само така,избутаи днес,утре не го мисли.Ще се справиш.Първите ми събирания ,когато спрях да пия,гледах да има ядене,и пиех много вода.Обикновенно,алкохолно зависимите птенебрегват храната,или поне аз се хранех рядко,но когато спрях да пия хапнех ли ,поне за малко желанието за пиене изчезваше.Но в карйна сметка за нас е важно днес да не пием.Утре е нов ден,и с нови сили ще поемем по него.
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 6:11 PM |Съобщение 55
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Да,при мен също е така.Когато пия не ям.Остисках до момента.
Имам чувството,че 2-3 дни няма да ми е чак такъв проблем,но след това!?
Мисля,че писането тук ще ви помогне доста.Друго е да има с кой да обсъждаш зависимастта си,без да те е срам и страх,че ще те укорят.
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 6:31 PM |Съобщение 56
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
Не мисли много за напред,не си представяй нещо от рода да не пиеш цял живот и тн,карай го ден за ден.Всичко само ще се нареди с времето.Аз не вярвах,че ще успея,първите дни бяха ад за мен,а представата за празник без пиене пък изобщо не ми се получаваше.Но само днес,пък утре ще видим действа.Промените започват веднага и мен ме стимулираха.Започвах да се чувствам все по добре.Спях,по добре,изглеждах поб добре,чувствах се наякак все по свежа и жизнена.Анализарах всеки изминал ден,и плюсовете ставаха все повече.Сега например излизам в компании забавно ми е искрено се забавлява и танцувам дори,ноо до момента в който не се напият хотата около мен,тогава вече всичко ми е толко банално.Разказват се едни и същи истории,водят се едни и същи спорове,и много се уважават

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 6:35 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 6:47 PM |Съобщение 57
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Задължително ли е да имам някакви абстинентни симптоми?До сега не се е случвало да се потя или треперя примерно.Всъщност треперенето и гаденето са били на следващия ден,след сериозен запой.Трябва наистина сериозно да съм прекалила,за да ги имам.
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:21 PM |Съобщение 58
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Танче аз за първи път не пия трети ден/от толкова години/ и единственото нещо, което имам е ужасно главоболие, което ту се засилва, ту отшумява и гадене. За сега само това. Психически съм спокойна и нямам никакво треперене. Цигарите обаче не ги свалям от устата / следващата ми битка :D/
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 7:34 PM |Съобщение 59
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 160
Статус: Извън линия
Надежда и аз пуша.Обикновенно двата порока са приятели,ноо аз не бих водила две битки на куп,всичко по реда си.Въпреки,че поне при мен зависимоста към цигарите е много по голяма,спирала съм ги за ден ,два преко сили веднъж два пътии толко,просто губя.Но може би някой ден и това ще стане.Таня абстиненцията не е задължителна,само можеш да се радваш ,че и тялото не иска това ,което и ума,само едно малко.
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:38 PM |Съобщение 60
С опит във форума
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Маги, хич сега не смятам да отказвам и цигарите. И аз смятам като теб, че две битки са много. Сега мисля само за днес  и , че няма да пия, не и днес smile
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Page 4 of 9«12345689»
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz