Добре дошли! - Page 41 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:41 AM |Съобщение 601
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Таня аз не живея в България???? Идеи
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:44 AM |Съобщение 602
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Искам само да наблегна, че не всички масла стават за вътрешен прием и е задължителна консултацията със специалист за това! Маслата са два вида- синтетични и терапевтични и е много важно да са преминали през контрол и тестове за чистота! В България нямаме такива, всъщност имаме и компанията, която предлага качествени масла добива лавандулата, розата и някои други масла именно от България, но самата фирма е американска.
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:46 AM |Съобщение 603
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
jenjanik26, няма проблем за това. Можеш и сама да си ги поръчваш от където си. И аз съм лигла!!! Просто искам малко помощ за този пуст неконтролиран глад и определено ще опитам с моя начин. До сега маслата не са ме подвели и вярвам в тях. Можеш да ми пишеш лично съобщение, за да не разводняваме темата тук. Ще ти обясня..:)

Съобщението поправено от tanyaivanova061984 - Четвъртък, 04-10-2018, 8:51 AM
 
nade11 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 9:18 AM |Съобщение 604
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
Здравейте,
да ви се похваля, че направих 2 месеца без алкохол.
Искам да ви споделя, че сама не можех да се справя с пиенето си.
Повечето от вас, които са чели моите постове, знаят за нелеките дни, през които преминавах, а и продължавам да преминавам във всеки мой трезвен ден.
Мога да ви уверя, че програмата на АА е тази, която ми помогна и продължава да ми помага през всеки мой ден по пътя на възстановяването ми.
Благодарна съм за това, че намерих начин да изживявам деня си без помощта на старата ми "патерица" алкохола.
Благодарна съм за нещата, които ми се случват, а и за тези, които не ми се случват.
Благодарна съм на всеки и всичко, което ми помага да се случват прекрасни и добри неща в живота ми на зависима от алкохола.
Всеки трезвен ден е подарък за мен!
Пожелавам го на всеки един от вас с цялото си сърце и душа  heart 

Усмихнат, спокоен и трезвен ден ви желая! smile
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 9:37 AM |Съобщение 605
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
nade11, БРАВО!!!
 
shundi Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 9:42 AM |Съобщение 606
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
БРАВо, аз сега се мъча като грешен дявол.
 
magisd Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 10:21 AM |Съобщение 607
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Предполагам повечето са свикнали с това,че съм налко по директна и се надявам да не ми се сърдят.Просто аз лично смятам,а и това е една от основните черти на болестта болния да се оправдава,достатъчно се самозаблуждава,оправдава и самозалъгва,и ако започнем и ние тук да го правим за да не го обидим,това на никой няма да помогне.Алкохолика има нужда да изтрезнее,да чуе истината и да я приеме,само така може да остане трезвен.И в този ред на мисли,ще ви споделя,че според мен последната седмица две,се демотивирате по между си.Причината е,че всички сте в началото,опитвате се да търсите нови решения,методи.Един се проваля,втори и третия също се проваля,просто защото няма стимул ,не вижда изход.Вие имате нужда по между вас си и от човек с опит,такъв който успява,за да ви помага и стимулира,сами ще ви е много трудно,да не кажа невъзможно.Лошото е,че тези който се възтановяват обикновенно са в АА и знаят само този път,а вие не искате да следвате него.Надявам се да ме разберете правилно,много трудно ще и е на група в която всички са в началото на пътя и няма,кой да ги стимулира и подкрепя.Сами виждате от всички само един намери път да се задържи 2цели месеца трезвен и да е щастлив и това е Надето,но тя не го прави сама.Тя първо повярва в това,че трябва промяна,и после се довери на АА.Тоест тя тръгна по отъпкана пътека и успява,надявам се и вие да откриете своя начин.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 04-10-2018, 10:25 AM
 
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 2:44 PM |Съобщение 608
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
magisd, права си! И все пак мен Надето ме мотивира, а и вие също. Ние се проваляме, но е хубаво, че опитваме и не се отказваме. Вярвам, че ще се справим, независимо по кой път ще поемем. Продължавай да бъдеш директна, аз лично го приемам и ми действа, като шамар за изтрезнаване и връщане към реалността.
 
magisd Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 5:08 PM |Съобщение 609
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
Танче ,аз просто казяам какво виждам.Може и да не го осъзнавате напълно,но последноте седмици се демотивирате взаимно,без изобщо да го осъзнавате.Чесно,като ви четях чак на мен ми идеше да пропия.Проблема е,че когато човек не е уверен какво прави,и защо го прави на подсъзнателно ниво му трябва много малко за да се обезвери и провали.Ето вклюиха се още хора тук,едни пият от сутринта,други по чаша вечер,трети понякога,и изведнъж ти се проваляш,Шунди се подхлъзва,и jenjanik26 също.И ето пак сте в началото всички се опитвате да пиете контролирано.Всички загубихте вяра защото,е много по лесно когато и другите се провалят,някак и ти не даваш всичко от себе си.Гласчето в теб много по лесно те манипулира,по лесно ти втълпява,ето те пият по чаша,а ти се мъчиш.А колко по различно щеше да е,ако имаше повече успяли и то сами,точно това което търсите,тогава въпреки гласчето в главата ти ехти и друго,ето те успяха значи мога и аз.Просто се опитвам да ви кажа,че без значение дали с АА или без тях,ви трябва помощ.Първо от хора познаващи болестта,защото въпреки,че вие си мислите,че знаете достатъчно тя ви води за носа много умело,и после от някой ,който да потърсите,когато ви се допие,но този някой трябва да се е възтановил,защото търсейки се по между си всички в крехка трезвост,лесно може да се самоубедите,че от едно проблем няма.Затова и ви казвам,въпреки ,че сте в фаза дето още нищо не сте изгубили,бързо може да минете в фаза в фаза дето да провалите,бъдеще,семейство,а тези неща не се поправят.Може и да спрете тогава,но поправяне на счупеното едва ли.Затова се дръжте,стегнете се,четете и променяйте нещата ,който ви карат да пиете докъто не е станало късно.И напоследък гледам позабравихте основните правила,който да ви държът трезви.Проумейте такова животно,като алкохолик пиещ контролирано няма,или не си алкохолих и си се объркал,или скоро пак ще започнеш по старо му.Не търсете грешка в това птавило,в него грешка няма и пътя там няма да го намерите.Ако не изпиеш първото няма да има и запой.И в начото,карайте ден за ден и вярвайте,че скоро ще дойде и деня дето няма да ви е толко трудно.Убедена съм,че може да намерите пътя и извън АА,но изключвайки всички техни методи и правила се обричате на неуспех.Има какво да се научи от тях и нета е пълен с тази информация.Доверете се на разказаните истории и не позволявайте да научите тези неща от опит няма да е приятно.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 04-10-2018, 5:27 PM
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 5:14 PM |Съобщение 610
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
magisd, нямам какво да добавя, това е самата истина
 
jenjanik26 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 5:16 PM |Съобщение 611
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Да но за да намеря възстановил се алкохолик трябва да се включа в група, а сега нямам скайп и не съм в Бг????
 
nade11 Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 6:20 PM |Съобщение 612
С опит
Група: Потребител
Постове: 64
Статус: Извън линия
jenjanik26,  не само сайта, но и нета е пълен с информация, която е достатъчна да останеш трезва, както ти е написала и magisd.
Писала съм го в тази тема, но пак ще го напиша - първите ми дни не спирах да чета от сайта - четях личните истории на хората, които носят личен пример.Изтеглих си "Голямата книга","Живот в трезвеност", които също четях...Признах пред себе си, че имам проблем и се стараех да разбера какъв е и как бих могла да си помогна.
Появи се и magisd, която ми помагаше с опита си.Споделените от hope дарове в съседна тема ми вдъхват много духовна смелост и вяра.Всичко това като "букетче" ми вдъхва сили и надежда, че има изход от положението, до което ме бе довела употребата на алкохола.Помага!
Благодарна съм  heart
Ако силно го искате и разбирате ще ви се даде!
Всяка тема в сайта носи много личен опит и помага.Помагат и хората, които са минали по този път.Не го пренебрегвайте и не си измисляйте нови начини, за да се подкрепяте в пиенето, а не в непиенето.
Всеки, който има желание и е стигнал собственото си дъно може да опита.
И аз като вас съм отлагала неимоверно много - дни, месеци, години... Измислях си всякакви оправдания, за да пия.
Поставих собственото си възстановяване на първо място.Нямаха значение децата, партньора, работата, всекидневните ми отговорности.Ако аз сама не се грижех за собственото си възстановяване и то не бе на първо място за мен, нямаше да стигна доникъде.Никой нямаше да е добре, ако аз не бях здрава и добре.Нарича се здравословен егоизъм.И се молех - молитвите ми помагаха.Признателна съм, че съм трезва днес на много неща, но няма да ги изброявам, защото останах неразбрана от някои от вас за тях.Тези неща и хора, на които съм благодарна си знаят кои са.Благодаря ви  heart
Спокойна, прекрасна и трезва вечер!


Съобщението поправено от nade11 - Четвъртък, 04-10-2018, 6:25 PM
 
magisd Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 6:21 PM |Съобщение 613
С опит
Група: Потребител
Постове: 340
Статус: Извън линия
jenjanik26 аз лично си инсталирах скайп на тел.по едно време това е варянт.Тук също има възтановили се,те четът убедена съм,просто когато си написал всичко,което знаеш и хората го отричат,като варянт предполагам няма какво да добавят.Аз не членувам в АА силно е да се каже,че съм членувала някога.Влизала съм макс 5 пъти онлайн за всичките години,но имам приятели от там.С помоща на един от тях съм трезва днес.Не съм следвала стъпки,но прочетох цялата им литература тя е писана от алкохолици и ми беше много полезна.Обясниха ми смисала на стъпките,защо се правят,как и с какво помагат и когато схванеш на какъв принцип помагат,вече сам можеш да решиш дали да ги следваш или да намериш свой си начин да ги изпълняваш.На никой не му се стига до АА,малко са ако има такива изобщо дето с усмивка си казват ,а аз съм за анотимни алкохолици отивам,но истината е,че там има хора с опит успяли,има много истина и много истина.Да и на мен там ми е прекалено,но научих от тях от историите им,от книгите им всичко,което ми е нужно за да съм трезва и днес.Никой не ви кара да членувате там,а просто да се учите от тях.Ще влезеш веднъж,два пъти,ще има някой,който ще ти прилича на теб,ще поговорите извън сбирките,ще поговориш и с други те ще са успяли и повярвай така,ще ти е много,много по лесно.Никой няма да те кара да влизаш на сбирки,да вярваш в Бог и тн,ти сама ще усетиш твоя човек и вярвам той няма да откаже да те подкрепя въпреки всичко.Тук е сайт на АА,тук всички са постигнали нещо ако не с тях,то с тяхна помощ и затова учете се от успялите и техните истории,а не търсете оправдания за провалите .И пак ще кажа,нета е пълен с истории и информация трябва си четене и осъзнаване.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 04-10-2018, 6:33 PM
 
tanyaivanova061984 Дата: Петък, 05-10-2018, 7:46 AM |Съобщение 614
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Добро утро на всички!
Как се чувствате? Аз съм супер свежа, снощи спах прекрасно.
Отново съм в началото- ден 2-ри днес, пожелавам да е трезвен за всички.
Аз съм чела историите в сайта, но отново и отново ще ти препрочитам, както и други извън този.
 
shundi Дата: Петък, 05-10-2018, 8:42 AM |Съобщение 615
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Аз съм ден 0...
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Hosted by uCoz