Добре дошли! - Page 42 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
tanyaivanova061984 Дата: Петък, 05-10-2018, 4:14 PM |Съобщение 616
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
На мен ми се допи и си направих един айрян сега. Вие удържате ли фронта? shundi, мина ли абстиненцията?magisd, ти как си?
 
magisd Дата: Петък, 05-10-2018, 5:01 PM |Съобщение 617
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Аз съм добре Танче благодаря.Или по точно бутам я някак.Чесно казано стреса и напрежениието напоследък ми идват в повече.Опитвам се да развия един свой проект,и до скоро всичко се развиваше много добре,но изведнъж нещата замръзнаха и това ме подтиска.А ти недей да пиеш тази вечер.Кажи оправихте ли отношенията с мъжа ти.
 
tanyaivanova061984 Дата: Петък, 05-10-2018, 5:05 PM |Съобщение 618
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
magisd, няма да пия! Мина ми желанието..:)..Да, като не пия и всичко е повече от прекрасно между нас. Има и такива моменти в живота, но пък има къде, къде по-лоши неща. Ще мине и замине и ще дойде друго.
 
magisd Дата: Петък, 05-10-2018, 7:32 PM |Съобщение 619
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Много ясно,че ще мине и замине,просто се надявах.А и все още вярвам,че ще се наредят нещата.Преди такива моменти ми бяха повод за пиене,сдухвах се още преди нещо да е решено и се напивах,а после всичко се оправяше,но кой да изчака.Исках всичко веднага на момента,такава съм и сега,и нетърпението ми троши много нерви.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 05-10-2018, 7:34 PM
 
tanyaivanova061984 Дата: Събота, 06-10-2018, 8:59 AM |Съобщение 620
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
magisd, същата съм. Изключително чувствителна, импулсивна и мнооого нетърпелива. Снощи не спах много добре, имах някакви самовнушения и на моменти се стрясках, защото имах чувството на дъх от алкохол в устата. Не съм пила, но толкова реално ми се стори, чак се стреснах. Днес е ден трети. Ще се включа пак по-късно. Вярвам, че останалите също удържат и са трезви.
 
magisd Дата: Събота, 06-10-2018, 12:23 PM |Съобщение 621
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Таче,това е нормално в началото.Да имаш вкус на алкохол,да сънуваш,че пиеш,че дори и да проверяваш бутилките да не си синанбул и да си пила.Но с времето минава,или поне не е толкова често.Аз дори и сега понякога усещам вкуса на алкохол,дъхът ми на спирт,но съм наясно ,че проато нещо е направило подобна реакция,и не му отдавам значение.А колкото до нетърпението,чувствителността,а и големия ми инат,че искам да става,както аз съм решила,когато аз съм решила и ако това не стане,остави,че съм наранена,но и ядосана,бясна на всички и така стигнах до алкохолизма.Когато спрях ,започнах да се уча,на търпение,на смирение,на пестене на чуствата,на живот без много гняв и упреци.С някой неща свикнах,но с някой,като търпението още се налага да дишам дълбоко,броя до 10 и всякави такива,за да го укротя и да изчакам.Аз приемах,а и сега май,всико много директно,много окончателно и това е лошо.

Съобщението поправено от magisd - Събота, 06-10-2018, 12:26 PM
 
nade11 Дата: Събота, 06-10-2018, 8:31 PM |Съобщение 622
С опит
Група: Потребител
Постове: 65
Статус: Извън линия
Толкова познати чувства и емоции описваш magisd.
По същият начин и аз стигнах до там, че не можех да си представя как да се справям с чувствата и емоциите си.Започнах малко по малко да се обръщам за смекчаването им към алкохола.Това ми несправяне с реалността и с потиснатият или непотиснат гняв, с негодуванието и страха ме доведоха до състоянието, в което вече не можех без алкохол.
Сега се радвам, че мога да работя върху себе си, върху чувствата, които изпитвам, върху емоциите, които ме завладяват и върху отношенията си с хората.Всеки ден се уча с малки стъпки да променям себе си, а с това и светът около мен.Прекрасно и вълнуващо е да можеш трезво да преминаваш през собствените си емоции, чувства, отношения.
Лека, спокойна и трезва вечер!
 
tanyaivanova061984 Дата: Неделя, 07-10-2018, 8:29 AM |Съобщение 623
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Добро утро на всички! Отново една част изчезнаха, други пишем. Важното е всеки да се чувства добре и да е трезвен, в нашия случай. Ден четвърти днес без алкохол за мен. Продължавам, ден за ден....Хубава неделя на всички!
 
jenjanik26 Дата: Неделя, 07-10-2018, 9:38 AM |Съобщение 624
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Добро утро! Ето ме тук съм. Ден втори без алкохол. И аз ще я карам ден за ден. Хубав ден!!
 
magisd Дата: Неделя, 07-10-2018, 7:27 PM |Съобщение 625
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Ами момичета тук всички я караме ден за ден.Наде лично мое мнение е,че до алкохолизъм,най често се стига от несправяне с реалността,от неприемане на реалността,от опит за бягство от нея.Алкохолизма е една от бавно прогресиращите зависимостти в началото.Той се развива в следствие на дългогодишна употреба и определено смятам,че е в следствие на неприемане и отричане на нещо.Въпреки,че аз го развих бързо,все пак имах едно 5г.като умерен пияч и после някак увъртяна в проблеми и неволи всичко се случи за няма и година.За почнах с пиене от сутринта,абстненции и влязох в ада.Аз не се справих с обикновени житейски ситуаций и трезва неможех да изживея емоциите,който ми донесоха.Някак за месец,два,три нещата излязоха от мой контрол.Болестта явно е била започнала доста по рано,но просто за месец нещата ескалираха много.Преди това пиех редовно,но определено не всеки ден,дори не всяка вечер,а когато съм навън с компания.И така от там започна великото отричане,че мога да не пия,но не искам,че няма да пия от утре и тн.Та ако пиеш редовно за кеф,явно нещо ти пречи да се кефиш без алкохол.Ако пиеш от мъка,имаш проблем с изживяването и трезвен,и така всяко състояние ,което редовно те води до чашата явно е проблемно .Много хора казват,аз пия защото ми харесва,но това пак е същото,щом редовно го правиш нещо ти липсва трезвен.Та всичко е в главата ни,от там идва всичко .Избираме привидно по лесното,но мога да кажа,че най силния гняв,болка,страх съм изпитвала пила алкохол.Когато си подпиинал всичко ти се вижда по лошо,по страшно,тогава в съзнанието ми някак по преувеличено изглеждаше,и трябваше да пия още,а с времето и още за да спре да ме плаши,или ядосва,или да спре да ми пука.
 
jenjanik26 Дата: Понеделник, 08-10-2018, 7:23 AM |Съобщение 626
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Засега всичко е ок при мен. Не съм пила, чувствам се добре Останалите как сте?
 
shundi Дата: Понеделник, 08-10-2018, 7:30 AM |Съобщение 627
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Е, не сте само момичета :Д, ден 3ти на сухо, перфекно ми е.
 
psyxoo Дата: Понеделник, 08-10-2018, 8:11 AM |Съобщение 628
С опит
Група: Потребител
Постове: 22
Статус: Извън линия
И аз се държа от последния пост до сега, дните не ги броя. Успешна и без алкохолна на всички v
 
tanyaivanova061984 Дата: Понеделник, 08-10-2018, 8:33 AM |Съобщение 629
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Здравейте в понеделник! И на мен ми е добре, снощи мъжа ми си сипа чаша вино, но аз пропуснах. Ден ПЕТИ! Спокойна седмица на всички и трезвен понеделник. Маги, кога ти бяха най-трудните периоди по пътя към отказването? Първите седмици, месеци?

Съобщението поправено от tanyaivanova061984 - Понеделник, 08-10-2018, 8:36 AM
 
magisd Дата: Понеделник, 08-10-2018, 4:07 PM |Съобщение 630
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Танче първите седмици,първо заради абстиненцията,после заради постоянното жужене на гласчето изпий само 50гр.Освен това аз не вярвах,че ще успея просто се бях проваляла 1000 пъти.Мисълта никога да не пия,просто ме съсипваше .Освен това,от доста време не бях изпитвала емоции трезва.Истински емоции и аз,а и не само аз ,а и тези на който обещавах за пореден път,че спирам вярвахме,че ще се издъня при първия проблем.И така първите дни,седмици ,месеци ми бяха най трудни и несигурни.Но пък мога да кажа,че след 6-7м.може би или около година ,вече бях по уверена,вече сама исках никога да не пия.Когато започнеш лека полека да живееш без алкохол,да постигаш разни цели,да се справяш с живота и без алкохол пътя става по лек.Поне за мен,така беше.Сега мога да кажа ,че много рядко ми се допива,можеби на месеци,че и година веднъж.Рядко при проблем се сещам изобщо за алкохол.Просто за всичко си трябва време.Аз вярвам,че се получи защото повярвах,че алкохола е на кракчка от това да ме убие.Аз нямаше да понеса да съм там на дъното,просто повярвах,че алкохола е отрова за мен.

Съобщението поправено от magisd - Понеделник, 08-10-2018, 4:12 PM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.